Novosti

Kronika

Otvoren Ženski preduzetnički centar

Uređenje i opremanje Ženskog preduzetničkog centra u Dalju finansirano je iz prekograničnog projekta "Women Business HUB-WBH" sa milion i dvesta hiljada kuna

Large kronika 8

U Dalju je otvoren Ženski preduzetnički centar koji se nalazi na spratu zgrade nekadašnje stare škole u čijem su prizemlju smeštene i prostorije Preduzetničko-razvojnog centra opštine Erdut (PORC).

Uređenje i opremanje prostora površine 250 kvadratnih metara, finansirano je iz prekograničnog projekta "Women Business HUB-WBH", a u obnovu je uloženo milion i dvesta hiljada kuna. Vodeći partner na projektu je Preduzetničko – razvojni centar opštine Erdut – Lokalna razvojna agencija d.o.o. sa sedištem u Dalju, a projektni partner Udruženje "Promocija zdravog života" iz Novog Sada gde je takođe otvoren Women Business Centar. Ukupna vrednost projekta je približno 355.000 evra, a najvećim delom se finansira sredstvima iz EU fondova.

- Ženski preduzetnički HUB-a je kruna našeg rada. Sada imamo vlastiti prostor za učenje, edukaciju i provođenje seminara koji podržava sve aktivnosti potrebne preduzetnicama, potencijalnim preduzetnicama i svima koji žele nešto da nauče i da poboljšaju svoja preduzetnička znanja i veštine – ističe direktorica PORC-a Bojana Orsić. Novouređeni prostor sa prostorijama za radionice i konferencijskom dvoranom, opremljen je najsavremenijom informatičkom opremom.

- Prostor je opremljen sa deset prenosnih računara, pet tableta, pametnom pločom, dva projektora i video zidom. Ima sve ono što je potrebno za provođenje kvalitetnih edukacija podržanih dobrom internetskom mrežom. Preduzetnicama i preduzetnicima su na raspolaganju naši laptopi, printeri i skeneri. Ukoliko im kod kuće ili u kancelariji nešto zakaže, a nalaze se u blizini, uvek se mogu koristiti našim prostorom i opremom. Kad su u pitanju edukacije, svi oni koji ih budu pohađali, a nemaju svoj prenosni računar, moći će koristiti našu opremu – pojašnjava Bojana Orsić. Prve edukacije za preduzetnice su već počele, a provodi ih Baranjska razvojna agencija.

- Do sada smo organizovali radionice za tridesetak žena preduzetnica i potencijalnih preduzetnica. Zbog epidemije koronavirusa radimo u otežavajućim okolnostima i uz ograničen broj polaznica. Zato pozivamo zainteresovane žene da nam se jave kako bi mogli organizovati radionice za manji broj učesnica u skladu s preporučenim epidemiološkim merama. Neke treninge ćemo i ponoviti - kaže voditeljka projekta Jovana Ilišević. Do kraja projekta će oko pet stotina žena u Dalju i Novom Sadu pohađati edukacije.

- Održane su radionice na temu upravljanja preduzećem i postupcima rasta i razvoja, a za potencijalne preduzetnice organizovali smo edukacije o pokretanju poslovanja, preduzetničkim znanjima i veštinama te o finansijskom i knjigovodstvenom poslovanju obrta - navodi Jovana Ilišević. U okviru projekta održano je nekoliko radionica "Kreativnog četvrtka", a u "promotivnoj vitrini" su izloženi proizvodi i rukotvorine žena iz erdutske opštine i okolnih mesta.

Projekat "Women Business HUB-WBH" provodi se od 15. septembra 2019. do 14. marta 2021. godine, a glavni cilj je stvaranje uslova za ekonomsko osnaživanje žena u pograničnoj regiji Hrvatska-Srbija putem umrežavanja i osnivanja HUB-a.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više