Novosti

Kronika

Pakračani, označite međe

Krenuo je proces katastarske izmjere na području katastarskih općina Pakrac i Prekopakra. Nositelji prava na zemljištima u tim općinama dužni su do 28. rujna vidljivim trajnim oznakama i na svoj trošak označiti granice zemljišta na kojima imaju pravo vlasništva ili druga prava

God40ojo27nwl4nfgqfctj8wmjo

(foto Damir Špehar/PIXSELL)

Gradske vlasti Pakraca pokrenule su proces katastarske izmjere na području katastarskih općina Pakrac i Prekopakra. Kako je saopćeno, nositelji prava na zemljištima u spomenute dvije katastarske općine dužni su do 28. rujna 2018. godine vidljivim trajnim oznakama i na svoj trošak označiti granice zemljišta na kojima imaju pravo vlasništva ili druga prava.

Vidljive trajne oznake su betonski stup, željezni klin, željezna šipka, pocinčana cijev, keramička cijev i plastična međna oznaka, ističu u Područnom uredu za katastar Požega - Odjel za katastar nekretnina Pakrac.

- Sukladno dobroj saradnji sa Državnom geodetskom upravom, područnim uredom u Požegi i odjelu za katastar u Pakracu, želimo obavijestiti što veći broj vlasnika i nositelјa prava na katastarskim česticama, naročito onih koji su nekada živjeli na području Pakraca, da obrate pažnju i u dogovoru sa komšijama urede međe/granice zemlјišta - rekao je za predsjednik VSNM-a Pakraca i zamjenik gradonačelnice Nikola Ivanović.

Za više informacija, građani se mogu obratiti na a dresu: Državna geodetska uprava, Područni ured za katastar Požega, Odjel za katastar nekretnina Pakrac, Trg bana J. Jelačića 18, 34550 Pakrac, Hrvatska. Tel: 034 440 427; fax: 034 411 011.

Na kraju postupka katastarske izmjere, za sve one koji nisu na bilo koji način mogli biti prisutni tokom izmjere, bit će organizirana javna prezentacija na kojoj će se moći ukazati na propuste ili zatražiti određene izmjene, napomenuo je Ivanović.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više