Novosti

Kronika

Пoбeдницa нa "Шкoљкицaмa"

Aнa Ajдукoвић (11) из Вукoвaрa пoбeдилa je нa дeчjeм музичкoм фeстивaлу у Нoвoм Сaду

Large informator  %c4%86irilica     pobednica

Peva od treće godine – Ana Ajduković

Ana Ajduković iz Vukovara osvojila je prvo mesto na Međunarodnom muzičkom festivalu za decu "Školjkice" u Novom Sadu s pesmom "Anđele" za koju je tekst i muziku napisala njena mama Anđelka Ajduković. Festival je u organizaciji Novosadskog dečjeg kulturnog centra održan od 10. do 12. novembra u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu, a nastupili su solisti iz Rusije, Bugarske, Slovenije, Severne Makedonije, Malte, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske i Srbije.

- Konkurencija je bila velika i malo sam se plašila, ali sam na kraju uživala. Bilo je više kategorija, a ja sam nastupila u kategoriji od 10 do 13 godina. Prvi dan je bila proba za scenu, drugi dan je održano polufinale, a treći dan finale i dodela nagrada. Zadnje veče je bilo posebno zato što smo vi bili zajedno i veselili se uspehu - priča 11-godišnja Ana.

Pobedu u pevanju ostvarila je i letos na prvom Dečjem mikrofonu u organizaciji Radio Borova. Članica je Dečjeg pevačkog hora Javorčići iz Vukovara s kojim je takođe nastupala na mnogim manifestacijama.

- Najviše volim da pevam pop-muziku, a uzori su mi Marija Šerifović i Jelena Tomašević - kaže Ana koja je talent za muziku pokazala vrlo rano.

Još kao trogodišnjakinja pohađala je prvo plesne, a zatim muzičke radionice, a kasnije je njene vokalne sposobnosti negovala njena mentorka Aleksandra Krtinić, voditeljka hora Javorčići. Kad je objavljen konkurs za muzički festival "Školjkice", nije bilo dileme da li će se Ana prijaviti, kao ni oko autorske pesme koju je u dahu napisala i komponovala mama Anđelka.

- Kad smo saznali za taj dečji festival i da moramo da nastupimo sa svojom autorskom pesmom, zaključila sam da je to zadatak za mene. Naravno, taj zadatak je bio lagan jer mi je moje dete bilo inspiracija i tako je ta pesma nastala u jednom danu, a paralelno sa stihovima i melodija - priča Anđelka Ajduković, vaspitačica u vukovarskom dečjem vrtiću.

Prema njenim rečima, aranžman za pesmu "Anđele" uradio je Nemanja Mihajlović, muzički producent u emisiji "Pinkove zvezdice", na preporuku i zahvaljujući Aleksandri Krtinić. Ana se prijavila i za učešće u toj popularnoj emisiji, ali i za još neke muzičke festivale u regionu.

- Pripremam se za nove nastupe, takmičenja, festivale i nadam se da će u budućnosti biti puno svega toga - poručuje Ana.

Međunarodni festival za decu "Školjkice" održava se od 2006. godine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više