Novosti

Kronika

Пoбрaтими у Kaрлoвцу

Kaкo je Свeти Сaвa слaвa Српскoг културнoг друштвa "Прoсвjeтa", слaву су крaћим прoгрaмoм oбиљeжили приjaтeљски и пoбрaтимски пoдoдбoри "Прoсвjeтe" Сисaк и Kaрлoвaц

Large 3

Priredba u pododboru Prosvjete

Praznik Svetog Save svečano je obilježen u karlovačkom hramu Svetog Nikole, a evharistijsko sabranje predvodio je episkop Gerasim. U sali karlovačke pravoslavne crkvene opštine organizirano je posluženje za sve prisutne, a hor pri sabornom hramu održao je kraći nastup.

Kako je Sveti Sava slava Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta", slavu su kraćim programom obilježili prijateljski i pobratimski pododbori "Prosvjete" Sisak i Karlovac. U Karlovcu se okupilo dvadesetak prijatelja Prosvjete i troje članova sisačkog pododbora Prosvjete na čelu s predsjednikom Milanom Stojakovićem. Gosti iz Siska su otpjevali himnu Svetom Savi, a nakon toga je o značenju ovog praznika govorio predsjednik karlovačkog pododbora Milan Lapčić. On je podsjetio da je to jedan od najvećih praznika srpskog naroda te da se Sveti Sava smatra jednom od najznačajnijih ličnosti srpske povijesti i osnivačem crkve.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više