Novosti

Kronika

Pomoć oboljelome golmanu

Za rehabilitaciju bivšeg golmana NK Karlovac Dušana Komadine, prikupljeno je kroz humanitarnu akciju karlovačkih nogometaša i navijača dvostruko više od potrebnih sredstava

4cyub8i08yyjqxu8905jxn0gpvd

Dušan Komadina u srednjem redu, u golmanskom dresu - NK Karlovac, 1984. godine (foto KAfotka)

Ljubitelji nogometa u Karlovcu vjeruju da će nekadašnji golman Nogometnog kluba Karlovac, Dušan Komadina Ćomo (1954) uspješno pobijediti i peti moždani udar. On se sada nalazi na rehabilitaciji u Stubičkim toplicama. Kako neslužbeno saznajemo od Stjepana Benića Štefa, nekadašnjeg golmanovog suigrača i trenera, Komadina ponovo hoda uz pomoć fizijatara i fizioterapeuta te uspješno polazi govorne vježbe.

Komadina je lani doživio moždani udar, prebolio ga i nakon rehabilitacije se vratio gotovo u normalan život. Kako narod kaže da ‘vrag nikada ne spava’, nakon toga je doživio još čak četiri moždana udara. Mjesec dana od posljednjeg stanje se popravilo i liječnici su predložili još četiri tjedna nastavka terapije - no troškove toliko dugotrajne rehabilitacije ne pokriva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO). Naredna četiri tjedna terapije bi Komadinu koštala preko 12.000 kuna.

Većina karlovačkih nogometaša i prijatelja sporta u gradu se svakodnevno nalaze u kafiću Libero, koji vode Katarina i Boško Janjanin, također bivši igrač Karlovca i Ćomin generacijski kolega. Suvlasnica Katarina pokrenula je akciju sakupljanja novaca za golmana kojoj su se ubrzo priključili brojni ljubitelji sporta i nogometa. Komadina je izuzetno cijenjen među Karlovčanima zbog svojih ljudskih kvaliteta, pa je akcija provedena vrlo uspješno. Četiri tisuće kuna uplatilo je i gradsko komunalno poduzeće Čistoća u kojem je Komadina radio do prošlogodišnje mirovine. Pomogao je i matični trećeligaš NK Karlovac koji je i sam u velikim financijskim problemima. Tako je do nedjelje, kako neslužbeno kaže Benić, sakupljeno gotovo dvostruko potrebnih sredstava. Ako Komadini bude potrebna i treća terapija, bit će za nju novaca, a ukoliko ih nešto ostane, bit će namijenjeni za daljnje liječenje kod kuće.

Dušan Komadina Ćomo jedan je u nizu golmana koji su iznikli iz poznate nogometne škole Branka Čavlovića Čavleka. Uz njega Karlovčani se dobro sjećaju Josipa Kursa, Dragutina Mikše i Jake Filipija. Ne sumnjajući u Ćominu upornost vjerujemo da će i iz ove utakmice izići kao pobjednik.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više