Novosti

Kronika

Povratak struje u lička sela

Ekipa HEP-a obišla je 25. i 26. jula područja općina Gračac i Donji Lapac kako bi na licu mjesta bila sagledana situacija u vezi reelektrifikacije pojedinih sela i zaselaka na tom ličkom području

Sfiqa7n6reb4mbhiod075mcqlsw

Ekipa HEP-a obišla je 25. i 26. jula područja općina Gračac i Donji Lapac kako bi na licu mjesta bila sagledana situacija u vezi reelektrifikacije pojedinih sela i zaselaka na tomm ličkom području.

Predstavnici HEP-a s kojima su u obilasku bili zamjenica načelnice Općine Gračac Rajka Rađenović i inžinjeri Elektro like iz Gospića, obišli su selo Vrace gdje je predviđeno postavljanje osam priključaka. U ime Hrvatske elektroprivrede Operatora distribucijskog sustava (ODS) na terenu su bili Branko Jurišić, koordinator programa za reelektrifikaciju SIO i Krešimir Ugarković, direktor sektora za imovinu HEP ODS-a. Povratak struje neće stati u ovok selu.

- U selo Ajderovac koje je na nadmorskoj visini od 735 metara, struja u sedam kuća stići će podzemnim kablom koji će biti razvučen iz Srba. Vrijednost projekta je oko 2.000.000 kuna - rekao je Jurišić za Novosti.

HEP-ovci su također obišli naselja Plećaši Dubrava i Cerovac Bruvanjski kod Bruvna. Dan kasnije, u pratnji načelnika općine Donji Lapac Ilije Obradovića i njegovog zamjenika Milana Kneževića, obišli su naselja Mišljenovac, Bušević i Malo Seoce u toj općini.

- S obzirom da su to planinska sela, za njihovu elektrifikaciju će trebati milionski iznosi. Struja će stići naredne godine, osim u Malo Seoce gdje će biti uvedena početkom ove jeseni - rekao je Jurišić.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više