Novosti

Kronika

Прeдстaвљeн aлмaнaх

У oсjeчкoм пoдoдбoру СKД Прoсвjeтa прeдстaвљeн je Aлмaнaх "Дoбрa вoдa", други брoj гoдишњaкa Српскoг културнoг цeнтрa Вукoвaр, кojи сaдржи рaдoвe тринaeст aутoрa и пoдeљeнo je нa сeдaм тeмaтских пoдручja

Large 4

Srpski kulturni centar u Vukovaru (foto Wikipedija)

U osječkom pododboru SKD Prosvjeta predstavljen je Almanah "Dobra voda", drugi broj godišnjaka Srpskog kulturnog centra (SKC) Vukovar.

Pred dvadesetak prisutnih, Almanah su predstavili direktor SKC-a Srđan Sekulić te jedan od autora i saradnika Dušan Velimirović. Delo sadrži radove trinaest autora i podeljeno je na sedam tematskih područja iz istorije, književnosti, etnologije, izdavaštva, kulture i muzike. Teme radova vezane su za Vukovar i okolinu. Almanah Dobra voda nazvan je tako iz dva razloga. Prvi je što je devedesetih godina prošlog veka, tadašnji Srpski kulturni centar pokrenuo publikaciju pod istim nazivom, i taj zbornik radova izašao je u dva navrata - 1996. i 1997. godine - čime se nastoji održati kontinuitet.

Drugi razlog u uskoj je vezi s Vukovarom i lokalitetom u šumi Adica gde je na izvoru Dobre vode smešten pravoslavni hram posvećen Svetoj Petki. Almanah je izdavački poduhvat SKC-a kojim ova ustanova nastoji od zaborava otrgnuti neke značajne ljude, događaje, običaje i verovanja.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više