>

novosti logo

Piše G.B.

Premoćna pobjeda Ognjena Vukmirovića iz SDSS-a

Na prijevremenim izborima za zamjenika župana Šibensko-kninske županije Ognjen Vukmirović (SDSS) dobio je 89,8 poto glasova, a Ilija Krneta (SDP) 9,7 posto

Prema prvim privremenim rezultatima izbora provedenih među pripadnicima srpske nacionalne manjine u Šibensko-kninskoj županiji za mjesto zamjenika župana, Ognjen Vukmirović iz SDSS-a u premoćnoj je prednosti ispred SDP-ovca Ilije Krnete. Zamjenik načelnika općine Biskupija Vukmirović je osvojio 89,8 posto glasova, dok je Krneta ostao na 8,7 posto podrške birača.

Preliminarni podaci, koje je objavilo izborno povjerenstvo nešto iza 20 sati, kažu da je Vukmirović dobio 2084 glasa, a Krneta 201 glas. Na 54 izborna mjesta glasalo je 24 posto, odnosno 2320 birača od njih 9680, koliko je imalo pravo glasa. Najveći odaziv bio je u Biskupiji, Erevniku i Kistanjama.

Izbori se održavaju nakon što je pozicija zamjenika župana iz redova srpske nacionalne manjine ostalo upražnjeno jer je Anja Šimpraga (SDSS) podnijela ostavku, s obzirom da je postala saborska zastupnica.

1/1