Novosti

Kronika

Припрeмe зa избoрe

Извjeштajнa скупштинa кaрлoвaчкoг СДСС-a: Kao jeдaн oд приoритeтa истaкнутo je oмaсoвљeњe стрaнкe, првeнствeнo у срeдинaмa у кojимa живи вeћи брoj Србa

Large 1

Najavljena suradnja s Documentom – karlovački SDSS

Na redovnoj skupštini karlovačke organizacije SDSS-a članovi te stranke usvojili su izvještaj o radu organizacije u prethodnom razdoblju kao i program rada za ovu i dio sljedeće godine. Karlovački ogranak SDSS-a inače broji tridesetak članova, a pandemija je ograničila više njihovih okupljanja i aktivnosti.

Kako je rekao predsjednik Rade Vlajnić, najveći broj postojećih problema odnosi se na ruralne sredine naseljene Srbima, a uglavnom se tiču nedostatne infrastrukture. U prethodnom periodu na tu su temu održani sastanci s lokalnim komunalnim poduzećima: Čistoćom, koja ranije u pojedinim prigradskim naseljima nije organizirala sakupljanje i odvoz smeća, te Zelenilom zaduženim za održavanje groblja koja su generalno u lošem stanju. Hrvatske vode pak, kazao je Vlajnić, ne održavaju vodotokove i lokalne potoke i rječice, pa se nakon kiša i topljenja snijega oni izlijevaju i livade pretvaraju u močvare. Problem stvara i masovna sječa šuma, pošto se izvoženjem drva uništavaju lokalni seoski putevi.

Na skupštini se razgovaralo i o pripremama stranke za nadolazeće izbore za manjinska vijeća kao i one za gradske četvrti i mjesne odbore. Budući da je lokalni SDSS nedavno dobio jedanaest novih članova, kao jedan od prioriteta istaknuto je omasovljenje stranke, prvenstveno u sredinama u kojima živi veći broj Srba: u Tušiloviću, Popović Brdu i Sjeničaku-Utinji. U planu je uključivanje u akciju prikupljanja podataka o osobama stradalim u ratu 1990-ih na karlovačkom području, koju provodi Centar za suočavanje s prošlošću - Documenta, i to bez obzira na njihovu nacionalnost ili vjeroispovijest.

Dejan Mihajlović, dožupan Karlovačke županije iz redova srpske manjine, pojasnio je prisutnima kako se prijaviti za energetsku obnovu kuća i postavljanje solarnih panela. Istaknuo je i da je potrebno izaći na svake izbore kako bi se osigurala vidljivost Srba i radilo na njihovim problemima u većem broju tijela državne i lokalne uprave.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više