Novosti

Kronika

Рaдиo-тeлeвизиja Србиje пружa пoдршку ЗВO-у

Toкoм пoсeтe РTС-у, дeлeгaциja Зajeдничкoг вeћa oпштинa дoмaћинимa je укaзaлa нa прoблeм укидaњa eмитoвaњa прoгрaмa РTС-a путeм сaтeлитскoг oпeрaтeрa Toтaл TВ-a

X0lmgrh8f8hcrii0kp4x55d094s

Čvarković, Ćitić, Bujošević, Jeremić i Kolar (foto Arhiva ZVO)

Tokom posete Radio-televiziji Srbije, delegacija Zajedničkog veća opština domaćinima je ukazala na problem ukidanja emitovanja programa RTS-a putem satelitskog operatera Total TV-a. Srbi u najstočnijim županijama u najvećem broju izabrali su baš tog satelitskog operatera jer je jedan od retkih u svojim paketima nudio programe RTS-a.

- Po rečima generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića to je kompleksan problem koji oni pokušavaju da reše. Traži se određeno alternativno rešenje i verovatno će uskoro izaći sa jednim predlogom koji će, po njihovom mišljenju, zadovoljiti srpske građane u Hrvatskoj. Javnost će o tome biti pravovremeno obaveštena - rekao je Srđan Jeremić, predsednik Zajedničkog veća opština.

Delegacija ZVO-a, koju su takođe činili zamenik župana Osječko-baranjske županije, potpredsednik ZVO-a Radomir Čvarković te predsednik odbora za medije i informisanje ZVO-a Srđan Kolar boravila je u radnoj poseti Radio-televiziji Srbije (RTS) gde se sastala s direktorom Bujoševićem i Tatjanom Ćitić, pomoćnicom izvršnog direktora i rukovodiocem Službe medijskih usluga. Razgovaralo se o zajedničkom interesu srpske zajednice na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, ali i domaćina kojima je u interesu da je program RTS-a dostupan dijaspori.

Saradnja Zajedničkog veća opština i RTS-a traje već duži niz godina na način da se emisija ‘Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema’, koju priprema TV produkcija ZVO-a, emituje putem programa RTS SAT. Na ovaj način informacije o pripadnicima srpske zajednice u Hrvatskoj, gledaoci mogu videti diljem sveta. Generalni direktor RTS-a i njegova saradnica izrazili su spremnost da pomognu rad TV produkciji kroz pomoć u tehnici, izradi reportažnih zapisa koji bi se emitirali u pojedinim gledanim emisijama, kao i obuci osoblja.

Dogovoreno je da će Tatjana Ćitić u pratnji tehničkog direktora RTS-a posetiti Zajedničko veće opština kako bi na licu mesta utvrdile mogućnosti, ali i potrebe kada je tehnika u pitanju. Tako bi se na bazi tih informacija mogli konkretizovati novi oblici međusobne saradnje, ali i pomoć u tehnici za potrebe TV produkcije ZVO-a.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više