Novosti

Politika

Ratnici prizemlja

HRT je mrtvo-hladno prenio namjeru Mire Bulja da osnuje paravojnu jedinicu za obranu od migranata, u čemu nije usamljen

Large intrigator  dragan

Komandant Bulj u napadu na mikrofon (foto Zvonimir Barišin/PIXSELL)

Mostov zastupnik i sinjski gradonačelnik Miro Bulj, uznemiren zbog ljudi u pokretu duž granice s Bosnom i Hercegovinom, najavljuje organiziranje građanskih straža. Bulj je razlog za takvu arhaičnu praksu koja bi predmnijevala uzimanje pravde u vlastite ruke pronašao u navodnim teroristima koji se šunjaju među migrantima.

- Oni nose svoje ratove i svoje kulture i nije ih briga za nas, a nije briga ni državu. Ako budu pucali iz oružja u naše ljude, morat ćemo vratit' istom mjerom - huškačkim je jezikom svoju namjeru iskazao za HRT.

Umjesto da se načas zamisli nad Buljevim tvrdnjama da bi migranti "pucali na naše ljude", novinarka je o budućoj paravojnoj formaciji elegantno zaključila da se "zasad još ne zna kako će izgledati sinjska straža i tko će sve u njoj sudjelovati". Takav zaključak HRT je iznio nakon što je u istom prilogu prethodno objavio informaciju iz policije po kojoj se tek dva posto ilegalnih migracija u Hrvatskoj odvija preko navedene rute, a i one su u zadnje vrijeme u padu.

U istom Dnevniku oko pet puta je ponovljena teza da "neki evropski mediji navode da na Balkanu djeluje dvadesetak ćelija naklonjenih islamskom terorizmu". Nismo saznali koji to mediji tvrde niti koje su to ćelije naklonjene islamskom terorizmu.

Bulj je još početkom prošle godine zazivao vojsku na granici kako bi se zaustavio ulazak migranata koji su tada, prema njegovim riječima i videu što ga je snimio na licu mjesta, provalili u kuću gradskog vijećnika u Gornjim Glavicama kraj Sinja, a navodno su prouzročili štetu u još nekim objektima.

Njegov stranački kolega i zastupnik Zvonimir Troskot prošlog je mjeseca građane Slunja i Vojnića pozvao na samoorganizaciju kako bi zaštitili sebe i svoje najmilije od migranata. Radi se o očito o širem trendu jer je bivši slovenski premijer Janez Janša nedavno na društvenim mrežama poručio slovenskim građanima: "Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno." Čini se da je vrag odnio šalu i s političarima poput Bulja i Troskota.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više