Novosti

Politika

Razgovor o "Kratkoj povijesti Srbije"

Glavni urednik Tragova Dejan Jović razgovarat će s povjesničarom Dejanom Đokićem o njegovoj knjizi "Kratka povijest Srbije" u dvorani Privrednika u petak 28. travnja

Large dokic

Tragovi, časopis za srpske i hrvatske teme Arhiva Srba u Hrvatskoj organiziraju razgovor o knjizi "A Concise History of Serbia" Dejana Đokića, profesora na koledžu Goldsmiths Sveučilišta u Londonu. Razgovor s autorom vodit će glavni i odgovorni urednik Tragova i profesor na Fakultetu političkih znanosti Dejan Jović, a održat će se u petak, 28. travnja, u prostorijama SPD Privrednik, Preradovićeva 18/I s početkom u 11 sati.

Đokićevu knjigu lani je objavio je Cambridge University Press. Uskoro bi trebao biti objavljen i prijevod na srpski jezik u izdanju novosadske Akademske knjige. Autor knjige, domaćoj javnosti poznat i po knjizi "Nedostižni kompromis: srpsko-hrvatsko pitanje u međuratnoj Jugoslaviji", piše sažeto, ali i sveobuhvatno o povijesti Srbije i Srba u trajanju od gotovo 1.500 godina. Knjiga ne obrađuje samo visoku politiku i povijest vlasti već je autor nemali prostor posvetio i društvenoj, ekonomskoj, kulturnoj povijesti Srbije i Srba. Nisu zaobiđene ni manjine, primjerice nacionalne, žene, politička opozicija, a svoje je mjesto dobila i povijest sporta, pa i kroz isprepletanje sporta i vlasti.

Dejan Đokić diplomirao je i doktorirao na Školi za istočnoevropske i slavenske studije Sveučilišta u Lonodonu, postdoktorsku specijalizaciju završio je na njujorškoj Columbiji, a, uz ostalo, jedan je od 30 dobitnika ugledne nagrade Mid-Career Fellowship Britanske akademije.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više