Novosti

Kronika

Romski muzej u Daruvaru

Gradska galerija Daruvar bila je vikend-domaćin putujuće izložbe pod nazivom ‘Romski otvoreni muzej’ na kojoj su predstavljene i fotografije portreta poznatih svjetskih ličnosti, koje su romskog porijekla

Edc6oul86txylp2k3gj85a8sdga

S otvaranja putujuće izložbe 

Gradska galerija Daruvar bila je vikend-domaćin putujuće izložbe pod nazivom ‘Romski otvoreni muzej’. Riječ je o fotografijama portreta poznatih svjetskih ličnosti, no manje je poznata informacija o njihovom romskom porijeklu. Među njima našli su se: Esma Redžepova, Elvis Presley, Pablo Picasso, Charlie Chaplin i mnogi drugi.

Ovaj projekt nastao je u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, a autor izložbe je Jovica Radosavljević, ujedno i voditelj i koreograf Romskog KUD-a Darda.

Uz Romsko kulturno umjetničko društvo Darda, izložbu su organizirali: Romska zajednica Grada Kutine, Grad Daruvar, Zajednica Mađara Daruvar, Vijeća češke i srpske nacionalne manjine Grada Daruvara, što je još jednom potvrdilo teze o daruvarskoj multikulturalnosti.

Osim fotografija portreta posjetitelji su se mogli upoznati s radom kutinskog umjetnika Denisa Erdeljija koji je izložio svoje skulpture od željeza te pogledati projekciju dokumentarnog filma ‘Korita’, koji je nastao u Romskoj zajednici Grada Kutine, a osmislila ga je filmska družina Osnovne škole ‘Stjepana Kefelje’ Kutina.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više