Novosti

Politika

SDSS odgovorio vandalima koji su uništili njihove plakate

‘Хвала вам što se uništavali plakate. Bili ste dio naše kampanje!’, stoji na billboardima postavljenim u gotovo svim hrvatskim gradovima

Qgqf47f0d7j8awhzfy3ci0pgr5c

Nakon serije plakata na kojima su predstavljeni kandidati sa SDSS-ove liste, ta stranka je krenula u završnu fazu predizborne kampanje za europske izbore. Ovaj put je riječ o billboardima na kojima SDSS na ćiriličnom i latiničnom pismu zahvaljuje svima koji su uništili njihove plakate i tako ponudili odgovor na jedan od predizbornih slogana - ‘Znate li kako je biti Србин u Hrvatskoj’.

‘Хвала вам što se uništavali plakate. Bili ste dio naše kampanje!’, poručili su SDSS-ovci vandalima koji su ostavili trag na njihovom plakatima u većini hrvatskih gradova. Počelo je sa Siskom gdje su iskidani, dok su u Splitu – kao i u drugim gradovima – nikad pronađeni počinitelji na njih napisali ‘Srbe na vrbe’, ‘Palite traktore’, ‘Za dom spremni’, ‘Orjunaši’, ‘Govna srpska’ i ‘NDH’. Najgnjusnije poruke – ‘Zakolji srpsku djecu’ i ‘Ubi Srbina’ – u utorak su osvanule na plakatu u Ulici grada Vukovara Zagrebu.

Poruke mržnje osudile su brojne osobe iz javnog života, a Miloradu Pupovcu i njegovoj listi javnu podršku pružio je Miroslav Ćiro Blažević, bivši nogometni izbornik Hrvatske. ‘Nekad su meni svi vikali – Ćiro pederu! A sad čujem da to vičete Pupovcu. Meni ste vikali zato što me volite … a ne znam zašto to njemu vičete. Ali zato znam da ću ga ja podržati’, poručio je Ćiro Blažević u videu koji je objavljen u petak.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više