Novosti

Politika

SDSS-ovci nerešeno s juniorima Negoslavaca

Nakon utakmice s mališanima i druženja s meštanima Negoslavaca, SDSS-ovi kandidati za Sabor istakli da je prethodni period bio tek zalet za ono što je pred njima

Large sdss u neg.2

Kao pripremu za parlamentarnu utakmicu, kandidati SDSS-a Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga, te njihovi zamenici Dejan Mihajlović, Jugoslav Vesić i Boris Milošević na stadionu NK Negoslavci u sredu su odmerili snage sa lokalnom ekipom juniora.

Sportskim žargonom ispričano, nakon fer i korektne igre, rezultat je bio nerešen, odnosno prvo poluvreme je SDSS postigao pogodak, a potom su mališani u drugom izjednačili, nakon čega je sudija svirao kraj.

Naravno, bilo je to neformalno druženje SDSS-ovih kandidata s meštanima ovog sela, nadomak Vukovara, a sve sa ciljem da se još jedanput predstave biračima i čuju koje su potrebe na terenu.

Nakon sportskih susreta, druženje je nastavljeno u klupskim prostorijama, uz bogatu trpezu, koju je za goste pripremilo Udruženje žena „Negoslavčanke“.

U ime domaćina, predsednica „Negoslavčanki“, Biljana Pejić zahvalila se SDSS-u odnosno SNV-u na različitim vidovima pomoći, koji su rezultovali time da ovo udruženje iza sebe ima pet uspešnih godina rada. Srpski kandidati u 12. izbornoj jedinici izrazili su zahvalnost na dočeku, istakavši da nisu često imali takvih iskustava.

- Ovo što ste vi nama u Negoslavcima danas priuštili, nemamo priliku često da vidimo - istakao je u obraćanju okupljenima Milorad Pupovac. Ukazao je na značaj zajedništva u opstanku srpskih sredina, ali i podrške političkih predstavnika.

- Brojni programi su realizovani, poput projekta Zaželi, pomoći Od vrata do vrata, razvoja obrta i preduzetništva, a pred nama je period izgradnje kulturnih centara i daljnji angažman u poboljšanju stanja socijalne i komunalne infrastrukture, svuda gde žive pripadnici našeg naroda i da zajedno s našim komšijama drugih nacionalnosti stvaramo što bolje mesto za život - poručio je predsednik SDSS-a.

Za to, kako je rekao Pupovac, postoje realni uslovi, odnosno kapaciteti u zemlji, ali i oni iz EU. Još jednom je ponovio da ne pripadaju onom spektru političkih stranaka, koje se kockaju i zazivaju vraga, nego naprotiv, zagovaraju politiku tolerancije u društvu.

- Nama iz Dalmacije uvek je drago doći na naš istok. Možemo reći samo da smo proteklih godina uhvatili zalet i spremni smo da u naredne četiri godine pojačamo programe i aktivnosti kako bi obezbedili sve što nedostaje, kako manjinskom, tako i većinskom narodu - u svom je obraćanju istakla kandidatkinja Anja Šimpraga.

Posle druženja u Negoslavcima, kandidati SDSS-a posetili su opštinu Borovo, gde su prisustvovali izbornoj skupštini opštinske organizacije stranke.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više