>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M.C.

Šesto čulo iz Krnjaka

Osmaš s Korduna u finalu Supertalenta Nove TV: Pred zapanjenim žirijem, Siniša Matijević je zavezanih očiju naslikao portret Nikole Tesle

Četrnaestogodišnji učenik osmog razreda Katarina Zrinski iz Krnjaka Siniša Matijević plasirao se u finale, među deset kandidata u šou programu Supertalent Nove TV. Finalno takmičenje je u nedjelju. Siniša je postao poznat po tome što zavezanih očiju vozi bicikl, crta i u glini oblikuje skulpture. Izuzetan osjet za dodir mu to omogućuje, dok objekt crtanja fotografskom preciznošću memorira.

Utiske s prošlonedjeljnog polufinalnog takmičenja, na kojeg se Siniša direktno plasirao nakon prve selekcije izvođača, ispričao nam je njegov otac Željko u ponedjeljak ujutro, dok je Siniša još spavao nakon ranojutarnjeg povratka u Krnjak iz Zagreba.

- Jako sam sretan i ponosan na svog Sinišu. Priznajem da nisam bio sasvim siguran za plasman u finale jer je konkurencija bila vrlo jaka. No, ipak sam se nadao da će gledaoci prepoznati njegov talent i glasati za njega. Koliko znam, nitko do sada nije ništa slično prezentirao – kaže Željko Matijević.

Siniša, koji je dobio najviše glasova gledalaca, u polufinalu je s povezom preko očiju nacrtao portret Nikole Tesle, ali s markerom pri čemu udubljenja linija nije mogao osjetiti. Dakle, ima tu još nešto više od nevjerovatnog osjećaja.

- U finalu očekujem također dobar rezultat. Ne znamo kakav će biti zadatak. Moramo se pripremiti u narednih tjedan dana. Htjeli bi da pokažemo kako oblikuje glinu, no to je vrlo dug proces i za to u ovakvoj emisiji naprosto nema vremena - kaže Željko, dodajući da je strogi žiri bio oduševljen, uz mišljenje da mladi Krnjačanin nudi nešto sasvim drugačije od drugih natjecatelja.

1/1