Novosti

Kronika

Скупили пaрe зa Бaниjу

Хумaнитaрнa aкциja нa пoтицaj свeштeникa Брaнислaвa Toдoрoвићa из Вeликoг Пoгaнцa и Рaдoвaнa Димитрићa из Koпривницe: Прикупљeни нoвaц бићe у пoтпунoсти искoришћeн зa купoвину грaђeвинскoг мaтeриjaлa

Large pomo%c4%87 baniji %c4%86irilica

Skladište za žrtve potresa u Sisku (foto Emica Elvedji/PIXSELL)

Zahvaljujući pravoslavnim sveštenicima Branislavu Todoroviću iz Velikog Poganca i Radovanu Dimitriću iz Koprivnice, uspješno je završena humanitarna akcija pomoći Baniji. Spomenuti sveštenici prije dva tjedna na području svojih parohija pokrenuli su prikupljanje novčanih donacije za stradale u razornom zemljotresu. Njihovom pozivu na donaciju odazvali su se brojni građani srpske nacionalnosti iz Prigorja i Podravine, a sva sredstva na kraju su otišla u prave ruke. Pomoć oko podjele donacije pružio je i glinski paroh Goran Kalamanda. O samoj donaciji na svom Fejsbuk profilu nešto više informacija dao je koprivnički paroh Radovan Dimitrić.

- Posjetili smo Baniju i tom prilikom obišli pojedina mjesta pogođena zemljotresom krajem prošle godine. Ujedno smo se sastali s glinskim parohom Goranom Kalamandom i uručili mu humanitarnu pomoć koje su organizovale crkvene opštine koprivnička i velikopoganačka, u kojoj su učešće uzeli i dali svoj doprinos mnogi ljudi ne samo iz Koprivnice i okoline, nego iz drugih gradova i država. Prikupljeni novac biće u potpunosti iskorišćen za kupovinu građevinskog materijala koji će biti uručen oštećenima kada počne obnova. U ime svoje braće sveštenika Branislava i Gorana, svim ljudima kojima će pomoć biti od velike koristi kao i u svoje lično ime, zahvaljujem se svima koji su donirali novac - istaknuo je Dimitrić.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više