Novosti

Kronika

Скупштинa кaрлoвaчкoг СДСС-a: Изaбрaнa нoвa-стaрa прeдсjeдницa

Нaтaлиja Koпрeницa, дoсaдaшњa прeдсjeдницa СДСС-a у Kaрлoвцу, пoнoвнo je изaбрaнa нa ту дужнoст нa извjeштajнo-избoрнoj скупштини грaдскe oргaнизaциje

Eezm3afl7oxhp1wk26hguqtkgei

Natalija Koprenica, dosadašnja predsjednica SDSS-a u Karlovcu, ponovno je izabrana na tu dužnost na izvještajno-izbornoj skupštini gradske organizacije koja je održana prošli petak. Za potpredsjednike su izabrani Perica Matijević i Maša Mikšić, a sekretarka organizacije je i dalje Nada Radović. U izvršni odbor su izabrani Dušan Jerosimić, Petar Linta i Nikola Malešević. Usvojeni su izvještaji o radu i plan za naredno razdoblje.

- Na izborima za gradske četvrti i mjesne odbore postigli smo zapažen rezultat i dobili smo jedanaest mjesta u tim organizacijama u odnosu na jednog kojeg smo imali do tada. Nažalost, došlo je i do podjele u gradskoj organizaciji i dio članova nas je napustio. Ne trebamo se svađati kako se drugi ne bi veselili našoj podjeli. Ako netko radi na dobrobit srpske zajednice, dobro je došao - kazala je Natalija Koprenica.

Kako se većina karlovačkih Srba odnosi prema SDSS-u ilustrirala je podatkom s komunalnih izbora u gradskoj četvrti Grabrik, gdje je SDSS dobio svega četiri glasa od 800 upisanih glasača.

- Većinu srpskih glasova dobio je SDP, ali kada ljudima treba riješiti neki problem, onda pomoć traže od SDSS-a i ostalih tijela zajednice - dodala je.

Dejan Mihajlović, vršitelj dužnosti županijskog predsjednika SDSS-a i načelnik općine Krnjak, kazao je da SDSS i dalje nema svog predstavnika u Gradskom vijeću Karlovca ni u Županijskoj skupštini.

- I dalje je kod ljudi, posebno u urbanim sredinama, prisutan strah od izjašnjavanja i uzimanja manjinskog glasačkog listića. A bez ljudi u tijelima nije moguće pomagati zajednici. Žalosno je da od 6000 Srba u Karlovcu dobijemo svega 200-300 glasova pa nam je mogućnost djelovanja jako sužena. Slično je i u Saboru, gdje je SDSS dobio oko 30.000 glasova od 138.000 Srba sa pravom glasa. Mogli bi biti novi Most da dobijemo 100.000 glasova. Tada bi nas se pitalo o mnogočemu – poručio je Mihajlović.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više