Novosti

Kronika

Slava krnjačkog VSNM-a

Svečanom sjednicom, VSNM Krnjaka, 14. oktobra obilježilo je dan Vijeća i krsnu slavu Pokrov Presvete Bogorodice. O životu u općini Krnjak govorio je predsjednik Vijeća Perica Matijević

Large 2

Svečanom sjednicom, Vijeće srpske nacionalne manjine Krnjaka, 14. oktobra obilježilo je dan Vijeća i krsnu slavu Pokrov Presvete Bogorodice. O životu u općini Krnjak, govorio je predsjednik Vijeća Perica Matijević.

- Prateći demografsko stanje u zadnje tri godine, evidentirano je da se u 2018. godini rodilo 8 beba, a umrlo je 31 ljudi samo iz povratničke populacije. U 2019. se rodilo 5 beba, a umrla su 32 povratnika, dok je ove godine do sada rođeno 9 beba dok nas je opet, samo iz redova povratničke populacije zauvijek napustilo 13 osoba - kazao je Matijević.

- Posebnu pažnju treba posvetiti redovnom Popisu stanovništva u proljeće 2021. godine, kada će biti važno da budu popisani svi članovi naše Zajednice i da se na ispravan način ispune traženi podaci po pitanju vjeroispovijesti, materinjeg jezika i nacionalne pripadnosti, te da se uspiju popisati naši sunarodnici koju su privremeno odjavljeni i nalaze se na privremenom radu u inostranstvu - zaključio je Matijević.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više