Novosti

Kronika

Срeдствa зa Бaрaњу

Meђу нoминирaним и oдoбрeним прojeктимa зa пoтицaњe рaзвoja кoмунaлнoг гoспoдaрствa и уjeднaчaвaњe кoмунaлнoг стaндaрдa je и oсaм из бaрaњских oпћинa и Грaдa Бeлoг Maнaстирa, зa кoje je Mинистaрствo издвojилo 710.000 кунa

Large 4

Ulica Save Kovačevića u Bolmanu

Dana 12. maja ove godine Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini.

Među nominiranim i odobrenim projektima bilo je i osam iz baranjskih općina i Grada Belog Manastira, za koje je Ministarstvo ukupno izdvojilo 710.000 kuna. Grad Beli Manastir dobio je 50 hiljada za javnu rasvjetu, Općina Bilje za uređenje Dubrovačke ulice 120 hiljada, Općina Darda 100 hiljada za komunalnu kosilicu, Općina Draž 120 hiljada za uređenje groblja u Batini. Općina Jagodnjak dobila je 50 hiljada za rekonstrukciju pločnika, Kneževi Vinogradi 50 hiljada za mini-rovokopač, Općina Petlovac 120 hiljada za javnu rasvjetu u Baranjskom Petrovom Selu te Općina Popovac 100 hiljada za uređenje društvenog doma u Branjini. U natječaju nije učestvovala samo Općina Čeminac.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više