Novosti

Kronika

Стиглe жутe кaнтe

Сурaдњoм Oпћинe Рaсињa и Фoндa зa зaштиту oкoлишa извршeнa je нaбaвa дoдaтних кaнти зa сaкупљaњe рeциклaбилнoг плaстичнoг oтпaдa – 810 кaнти бит ћe пoдиjeљeнe Рaсињaнимa

Large 5

Nova oprema u Rasinji

Da Općina Rasinja vodi brigu o zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša na svom području, najbolje pokazuju nedavno nabavljene, nove kante za plastični otpad. Više od 800 kanti trebali bi dobiti sva mjesta rasinjske opštine među kojima su i mnoga u kojima žive pripadnici srpske nacionalne manjine. Namjera Općine je opskrbiti svako domaćinstvo s jednom kantom te tako omogućiti zbrinjavanje otpada na ekološki prihvatljiv način.

- Suradnjom Općine Rasinja i Fonda za zaštitu okoliša, putem pristupnog kohezijskog fonda, izvršena je nabava dodatnih kanti za sakupljanje reciklabilnog plastičnog otpada, tako da su pristigle prve kante – 810 komada u prepoznatljivoj žutoj boji, koje će nakon kontrole službenih osoba iz Fonda za zaštitu okoliša biti podijeljene mještanima. O tome ćemo pravovremeno obavijestiti stanovnike koji redovno odvajaju recikliranu sirovinu. Svrha navedenog postupka je smanjenje količina plastičnog otpada na zelenim otocima te prikupljanje na kućnim pragovima korisnika usluge - stoji u službenom priopćenju Općine Rasinja.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više