Novosti

Društvo

Svastika u Trilju

Nedaleko od hotela u Trilju gdje je smještena skupina od 60-ak djece, pripadnika židovske zajednice iz Francuske, nepoznati počinitelji preko noći nacrtali su nacističku svastiku na šetnici koju su odrasli u pratnji djece ujutro prefarbali

Large trilj

Nacistički kukasti križ na šetnici uz Cetinu u Trilju (foto Facebook)

Neviđen anticivilizacijski čin dogodio se prije dvije večeri u Trilju, mjestu smještenom na rijeci Cetini u Dalmatinskoj zagori. Ispred jednog hotela u kojemu je smještena skupina od 60-ak djece iz Francuske, redom pripadnika židovske zajednice koja već godinama dolaze u ovaj pitoreskni gradić, na šetnici je iscrtan nacistički simbol kukasti križ.

Vlasnik hotela je za Slobodnu Dalmaciju kazao da na njegovom prostoru nema nikakvih nacističkih oznaka, ali da je čuo da je na javnoj površini nešto nacrtano. Ante Budić, triljski komunalni redar, potvrdio je vijest i kazao da je svastika nacrtana na šetnici uz rijeku, između mosta i hotela. "Pozvana je policija čiji su službenici napravili očevid, a mi smo boju ostrugali. Ja ne bih mogao ustvrditi da je to što sam vidio na šetnici bio kukasti križ. Bojom je bio označen ne baš najpravilniji kvadrat, a unutar njega bio je križ", kazao je Budić.

Slobodna je otkrila da Budić ne laže. Nakon što je po noći netko sprejem iscrtao "svastiku", prvi su je ujutro vidjeli odrasli Francuzi koji su u pratnji djece, fotografirali je, pronašli boju i "dopisali" kvadrat unutar kojeg je ostao iscrtan križ.

Javila se i policija koja je dobila dojavu o svastici nakon čega su obavljene očevidne radnje, a u toku je daljnje policijsko postupanje odnosno provođenje kriminalističkog istraživanja u cilju pronalaska počinitelja.’

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više