Novosti

Politika

Tribina: Trideset godina od rata u Hrvatskoj: Da li je moglo biti drugačije?

Nova tribina SPD-a "Privrednik" o tome da li su mogli biti ostvareni politički ciljevi bez žrtava, krvi i razaranja bit će održana online, u utorak, 25. maja, u 20 sati. Prijenos uživo organiziran je preko Privrednikovog YouTube kanala i Facebook stranice

Large tribina

Srpsko privredno društvo Privrednik organizira tribinu pod nazivom "Trideset godina od rata u Hrvatskoj: Da li je moglo biti drugačije?" koja će, u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, biti održana online, u utorak, 25. maja, s početkom u 20 sati. Prijenos uživo organiziran je preko Privrednikovog Youtube kanala i na Facebook stranici SPD-a "Privrednik".

Zaista, da li je moglo biti drugačije? Da li su se mogli ostvariti politički ciljevi bez toliko žrtava, krvi i razaranja? Da li su nešto više mogli učiniti domaći političari ili međunarodna zajednica? Da li su oni, koji su se nazivali vjernicima u tom ratu, mogli osvrnuti na biblijsku rečenicu "Blaženi su mirotvorci jer će se sinovima Božjim zvati" (Matej 5:9)? Da li nacionalna ostvarenja proteklog rata mogu opravdati neveselu sliku današnjih država koje su u tom ratu sudjelovale?

Na ova i druga pitanja pokušat će odgovoriti gosti nove Privrednikove tribine, Ozren Žunec s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Vladimir Petrović s Instituta za savremenu istoriju iz Beograda. Tribinu će moderirati novinar Bojan Munjin.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više