Novosti

Kronika

U Žegaru obilježen Petrovdan

Crkveni praznik Petrovdan, koji je slava bukovačkog sela Žegar, ali i Vijeća srpske nacionalne manjina Grada Obrovca, svečano je obilježen i ove godine

Crkveni praznik Petrovdan, koji je slava bukovačkog sela Žegar, ali i Vijeća srpske nacionalne manjina Grada Obrovca, svečano je obilježen i ove godine.

- Uz liturgiju u mjesnoj crkvi u Žegaru, održan je narodni zbor i sajam, koji se u ovom kraju održava od pamtivijeka - rekao nam je Stanko Mijić, zamjenik gradonačelnika Obrovca. Iako ljudi nije bilo onoliko koliko ih se okupljalo prije rata, atmosfera je bila dobra, i to uz velike zasluge KUD-a ‘Nikola Tesla’ iz Kragujevca, koji su osnovali Srbi iz Hrvatske.

Održana je i svečana sjednica gradskog VSNM-a kojoj je, kao i narodnom zboru uz gradonačelnika Obrovca Antu Župana i druge predstavnika lokalne samouprave, prisustvovao i predsjednik SNV-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac. On se tom prilikom sastao i sa srpskim aktivistima s ovog područja, a sastanku je prisustvovao i predsjednik SDSS-a Zadarske županije Goran Đekić.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više