>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Jovan Nedić

UABA Slatine u akciji

Vladimir Jurić, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Slatine i potpredsjednik SABA-e RH uputio je obavijest javnosti.

‘Svjedoci smo svakodnevnih događanja kojima se nastoji antifašizam, NOB i istaknute ličnosti antifašizma omalovažiti, podcijeniti i kriminalizirati. Mnogi akteri javnog i političkog života nastoje što više naštetiti samoj ideji antifašizma i svim njegovim pozitivnim tekovinama. Na djelu je politikantski historijski revizionizam. Izmišljaju se događaji kojima se želi dati argumente svom političkom stavu. Javni prostor društva već se četvrt stoljeća truje rigidnim nacionalizmom i isključivošću’, piše Jurić.

Stoga antifašisti Slatine organiziraju naučni skup kojim ponovo žele reći istinu o događajima iz Drugog svjetskog rata u Slatini, Slavoniji i Hrvatskoj. Učesnici skupa bit će najrelevantnije osobe iz antifašizma danas, istaknuti povjesničari, javni radnici, učesnici NOB-a i aktivni antifašisti.

Pretpostavljeno vrijeme održavanja skupa je kraj trećeg ili početak četvrtog mjeseca 2018. godine. Preciznije vrijeme odredit će u suradnji s Gradom Slatinom i učesnicima naučnog skupa. Mole sve zainteresirane da nam pomognu u organizaciji skupa i uključe se na neki od prihvatljivih načina.

1/1