Novosti

Kronika

Вoлoнтeркe гoдинe

Свeчaнoст у Maлoj виjeћници Грaдa Бeлoг Maнaстирa: ‘Признaњe зa вoлoнтeрски aнгaжмaн’ зa 2017. дoбилa je и Рaдмилa Oгњeнoвић кojу je прeдлoжилo Српскo удружeњe жeнa ‘Дукaт’ и истoимeни Kњижeвни клуб из Бeлoг Maнaстирa

Gmq71e0e0cjdn7lbg7obp3f9d5x

Nagrađene volonterke s belomanastirskim gradonačelnikom

Već treću godinu zaredom, a povodom Međunarodnog dana volontera (5. XII.), ‘Oazin’ volonterski centar dodjeljuje priznanja volonterima s područja Grada Belog Manastira. Priznanja su im 6. decembra na svečanom skupu u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira uručili gradonačelnik Tomislav Rob i ‘Oazina’ predsjednica dr. med. Miroslava Kralj.

‘Nagradu volonterka godine’ za 2017. godinu dobila je Mirela Kotromanović. Nju je nominirala Udruga osoba s alergijama i problemima disanja ‘Alerga’, kao osobu koja već više od 10 godina nesebično i otvorenog srca daje svoje vrijeme, znanja i vještine onima kojima je to najpotrebnije – djeci.

Prvo ‘Priznanje za volonterski angažman’ u 2017. godini dobila je Radmila Ognjenović. Nju su predložili Srpsko udruženje žena ‘Dukat’ i Književni klub ‘Dukat’ iz Belog Manastira, zbog nesebičnog truda i brige u provođenju osnovnih djelatnosti ‘Dukata’, a to su njegovanje i očuvanje kulture, običaja i jezika baranjskih Srba te njegovanje međunacionalne tolerancije. Drugo ‘Priznanje za volonterski angažman’ u 2017. godini ravnopravno su podijelile učenica Valentina Markan i učiteljica Bojana Urukalo.

Valentinu Markan su nominirale njezina Gimnazije Beli Manastir i Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir i to zbog brojnih volonterskih sati provedenih na kreativnim radionicama s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dislociranoj jedinici poludnevnog boravka Beli Manastir osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici ‘Klasje’, kao i na druženjima sa starijim osobama u domovima za starije i nemoćne osobe u Belom Manastiru.

Bojanu Urukalo nominirali su Udruga roditelja i djece Pčelice i Srpsko kulturno-umjetničko društvo ‘Jovan Lazić’, u kojima se istakla u radu s roditeljima i djecom predškolskog i školskog uzrasta. Kroz igru, kreativne radionice i radionice očuvanja materinjeg jezika aktivno uključuje djecu u zajednicu. Zahvalnice za volonterski angažman u Mirovnoj grupi Oaza u 2017. godini dodijeljene su volonterkama Donki Dvornić, Steli Stanojević i Sabini Rončević.

‘Oazin’ volonterski centar postoji već 11 godina, u ovoj godini bila su angažirana 52 volontera, koji su odradili 554 volonterska sata. Više od 80 posto volontera činile su žene, dok je skoro 70 posto volontera starije od 30 godina.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više