Novosti

Kronika

Зa бoљи живoт дaлмaтинских Србa

Бoрис Mилoшeвић и Mилoрaд Пупoвaц сaстaли су сe с eпискoпoм дaлмaтинским Фoтиjeм кaкo би изнaшли нaчинe зa пoбoљшaњe живoтa Србa нa дaлмaтинскoм пoдручjу

Povodom nadolazećih parlamentarnih izbora, kandidati SDSS-a održali su sastanak s predstavnicima srpskih općina na teritoriji Šibensko-kninske županije. Tom prilikom su u općinskim prostorijama Kistanja i Biskupije, pred dvjestotinjak pripadnika zajednice, o planovima, programu i mehanizmu za njihovu realizaciju govorili Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a i kandidat za zastupnika u 12. jedinici, Mirko Rašković, zamjenik župana Šibensko-kninske županije i također kandidat u 12. jedinici te Boris Milošević, aktualni zamjenik ministra uprave i kandidat za 9. izbornu jedinicu, na listi koalicije Hrvatska raste.

Rašković je istaknuo da je SDSS do sada u dva navrata išao na osvajanje mandata u 9. izbornoj jedinici te da je to stranci zamalo i uspjelo.

- Sa svim svojim snagama ovaj put ćemo taj mandat osvojiti i tako ojačati stranku u Hrvatskom saboru - kazao je Rašković.

Pupovac je tokom predstavljanja naglasio da su predstojeći izbori od velikog značaja za sve pripadnike srpske zajednice u Hrvatskoj te kako bi još jedan, četvrti saborski mandat pomogao u rješavanju mnogobrojnih problema koje zajednica i danas ima.

- Prije svega, za to su potrebni mladi, sposobni i obrazovani ljudi, kao što je Boris Milošević, kako bi se vratila politička snaga, ali i politički uticaj koji je oslabljen u posljednje četiri godine - rekao je Pupovac.

Boris Milošević rekao je prisutnima kako je četvrti glas u Saboru od velikog značaja, ne samo da bi se kao takav čuo, već kako bi se isti pitao za donošenje važnih odluka. Ukoliko dođe do realizacije plana i zadatka koji je pred svim biračima, založit će se za probleme rješavanja vlasništva nad imovinom što je u većini Dalmacije i dalje ‘rak rana’, ali i za uvođenje kancelarija u lokalne općine, u kojima bi se povratničkom stanovništvu omogućilo izdavanje neophodne dokumentacije. Zajednički zaključak svih kandidata jeste da se o problemima zajednice nitko neće baviti ukoliko to sami ne uradimo, te da će se zajedno boriti za prava Srba u Hrvatskoj u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, uz zahtijevanje uvažavanja prava koja, istim tim zakonima, Srbima pripadaju.

Kandidati za zastupnike u Sabor istaknuli su da se komunalna pitanja vodovoda od Biskupije prema Vrbniku i dalje prema Žagroviću te pitanja cesta od Knina prema Plavnom rješavaju na brži i efikasniji način nego što je to bio do sada slučaj. Posebno je istaknuta potreba za zapošljavanjem i sprečavanjem odlaska mladih.

Boris Milošević i Milorad Pupovac tokom dana su se sastali s episkopom dalmatinskim Fotijem, igumanom Manastira Krka i sveštenstvom manastira, gdje su se zadržali na radnom ručku. Razgovarali su o tome kako i na koji način srpske institucije, lokalni predstavnici i zastupnici u Saboru, zajedno s Crkvom mogu poboljšati život Srba na području Dalmatinske eparhije. 

Istoga dana je u prepunoj sali Hrvatskog doma u Voćinu održan predizborni skup na kojem se okupljenima obratio Igor Pavković, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije iz redova SDSS-a. Zamjenik župana prisutne je upoznao s predstojećim izborima te im predstavio već dobro poznatog gosta, saborskog zastupnika i kandidata SDSS-a na predstojećim parlamentarnim izborima Milu Horvata. Horvat je prisutnima predstavio kandidate i zamjenike koji se nalaze na listi SDSS-a te ih upoznao s programom stranke. Pored Voćina, Horvat je posjetio i Slatinu.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više