Novosti

Kronika

Zlatna medalja ‘Zlatokosoj’

Novosadsko priznanje vrtiću iz Borova: Na sajmu je predstavljeno oko 300 obrazovnih institucija iz Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske

Facej3bdsihk2alcw4ama1iw6js

Nagradu je primila Radmila Latas, direktorica vrtića ‘Zlatokosa’ iz Borova

Na 12. Međunarodnom sajmu obrazovanja ‘Putokazi’, koji je održan od 6. do 8. marta u Novom Sadu, Dečji vrtić ‘Zlatokosa’ iz Borova odlikovan je diplomom sa velikom zlatnom medaljom za kvalitet rada ove predškolske vaspitno-obrazovne ustanove. Na sajmu je predstavljeno oko 300 obrazovnih institucija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Direktorici vrtića Radmili Latas nagradu je u uručio Dragan Pajić, rukovodilac Službe za ocenu kvaliteta, a svečanosti su prisustvovale vaspitačice Vesna Kojić i Zorica Kovačević. Po kategorijama, od predškolskih, osnovnih i srednjih do visokoškolskih ustanova, komisija za ocenjivanje kvaliteta rukovodila se kriterijumima kao što su lokacija, uređenje, oprema i okruženje samog objekta, integracija s javnim institucijama te privrednim i kulturnim organizacijama, humanitarne i sportske aktivnosti te zaštita životne sredine. Velika zlatna medalja koju je dobila ‘Zlatokosa’ iz Borova najviša je od ukupno šest vrsta priznanja.

- Za sve zaposlene u vrtiću ovo je priznanje za sav dosadašnji rad, ali i obaveza da težimo boljem. Posebno nas raduje što priznanje dolazi iz naše matične države. Na sajmu smo bili jedini iz Hrvatske i iskreno se nadamo da će uspostavljeni kontakti povezati predškolske ustanove iz Srbije i Hrvatske te tako omogućiti razmenu iskustava i unapređenje rada - ističe Radmila Latas.

Borovski vrtić je svoj rad unapredio i potpisivanjem Sporazuma o saradnji s Pedagoškim fakultetom u Osijeku. Saradnja je prvo započela sa Ksenijom Romštajn, pedagogom-rehabilitatorom, koja je vaspitačima ‘Zlatokose’ pomogla u radu s decom sa poteškoćama u razvoju, a nastavljena kroz sporazum o stručnoj akademskoj i naučnoj saradnji što je otvorilo veće mogućnosti za stručno osposobljavanje vaspitača ovog vrtića, njihovo učešće na stručnim skupovima te napredovanje u zvanje mentora.

Od ove pedagoške godine vrtić u Borovu pohađa 112 mališana u pet vrtićkih grupa.

- Moto našeg rada je ‘Igrom i učenjem znanje se povezuje sa životom’, što je i naziv Strategije koju smo usvojili sa roditeljima. To i jeste cilj, da naša deca uče kroz igru u vrtiću, a da stečeno znanje prenesu u svoj svakodnevni život i evo, na jesen, neki već i u školi - kaže Radmila Latas.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više