Novosti

Kronika

20 им je тeк

Jубилej Aнсaмблa нaрoдних игaрa СKД Прoсвjeтa Вукoвaр oбиљeжeн je цeлoвeчeрњим кoнцeртoм у кojeм су сe низaлe сaвршeнe кoрeoгрaфиje, oд српских игaрa из oкoлинe Вукoвaрa, прeкo Срeмa и Лeскoвцa пa дo зaпaднe Србиje

Large 3

Proslavili jubilej - ANI

U Hrvatskom domu u Vukovaru 4. decembra održan je Svečani koncert povodom jubileja 20 godina osnivanja Ansambla narodnih igara (ANI) SKD Prosvjeta Vukovar. Prisutna publika imala je čast uživati u probranom celovečernjem koncertu u kojem su se nizale savršene koreografije, od srpskih igara iz okoline Vukovara gde je prikazan običaj "Kraljica", i Baranjske pudarine, preko Srema i Leskovca pa do zapadne Srbije.

Sedamdesetak članova ANI-a te je večeri prikazalo svo svoje igračko i pevačko umeće što se najbolje moglo videti po reakciji prisutne publike koja je nastupe nagradila dugotrajnim aplauzom. ANI je osnovan 2001. godine kao Regionalni folklorni ansambl SKD Prosvjeta za područje Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema. Ostvario je velike rezultate i osvojio brojne nagrade na raznim festivalima. Glavni odbor SKD Prosvjeta 2006. imenovao ga je je Ansamblom narodnih igara SKD Prosvjeta za područje Republike Hrvatske.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više