Novosti

Kronika

Ин Meмoриaм Mилaдин Mићo Koрaћ: Увиjeк спрeмaн пoмoћи

Koрaћ je слoвиo кao плeмeнит чoвjeк увиjeк спрeмaн пoмoћи свojим сусeљaнимa и приjaтeљимa

Large 6

Miladin Korać (1948-2021)

Na mjesnom groblju u Prkosu Lasinjskom u općini Lasinja, u srijedu, 21. oktobra, sahranjen je Miladin Mićo Korać (16. juna 1948, Prkos - 16. oktobra 2020, Klagenfurt, Austrija) srpski aktivist i redovni sudionik svih manifestacija koje su organizirali pripadnici srpske zajednice u Karlovcu, Karlovačkoj županiji i Zagrebu. Posljednjih godina života Korać je živio u rodnom Prkosu no kako tamo nema srpskih organizacija nije se mogao aktivno uključiti u njihov rad već je sudjelovao u događanjima koje su organizirali pripadnici zajednice u blizini.

U Karlovcu je završio Srednju metalsku školu za tokara, oženio se Danicom i dobio sina Stevana (51). Živio je potom u Zagrebu, a nakon toga je sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća s bratom Radom u Njemačkoj otvorio ugostiteljski obrt. Sa drugom suprugom Slobodankom ima sina Dalibora (43) i kćer Sanju (38). Vratili su se u Karlovac gdje su živjeli do kraja 80-tih kada su se odselili u Klagenfurt u Austriji gdje su otvorili restoran "Konoba!. Nakon odlaska u mirovinu, Korać se vratio u rodni Prkos. Ove godine, nakon saznanja o teškoj bolesti, otišao je u Austriju gdje je i umro.

Korać je slovio kao plemenit čovjek uvijek spreman pomoći svojim suseljanima i prijateljima. Bio je također odličan majstor pa je izrađivao brojne uređaje i inovacije koji su mu služili za ugostiteljski rad.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više