Novosti

Kronika

Akcija, snima se!

U Baranji počelo snimanje trilera ‘Unbound Evil’: Vest da su mesta Kneževo, Popovac i Draž poprište filmske priče oživela je uspavanu baranjsku ravnicu

41xbpv8sthcbrl2n2wlhtfoosbm

Plakat za film Vjekoslava Katušina

U periodu pod kojim se podrazumijeva sezona kiselih krastavaca, kada u mnogim zemljama i sredinama prestaje redovna politička, ekonomska i kulturna aktivnost te nema više ozbiljnih tema koje bi mogle privlačiti čitaoce, jedna se vest izdvojila i privukla pažnju, posebno ljubitelja sedme umetnosti ili filma. Vest da su mesta Kneževo, Popovac i Draž poprište filmske priče oživela je pomalo uspavanu atmosferu baranjske ravnice. Snimanje filma ‘Unbound Evil’ počelo je 3. avgusta i trajat će do 17. avgusta zbog čega su, u prva dva dana snimanja, privremeno bile zatvorene pojedine dionice državne i županijske ceste. Režiser filma je rođeni Baranjac Vjekoslav Katušin, a producent kuća Dream Team Pictures.

Film ‘Unbound Evil’ je triler sa hibridnom strukturnom pričom koja se odvija unutar zlom napuštene crkve gde vojni komandant, na čelu s nemilosrdnim pukovnikom, otkriva digitalni tablet sa videosnimkama grupe koja kreće u šetnju šumom na takozvanu Ukletu planinarsku turu. U filmu, koji je okupio međunarodnu ekipu glumaca iz Španije, SAD-a i Nemačke, glume Morad Azzaaoui, Raquel Montes, Marta Shkop, Hubertus Geller, Ramona Gante i nemački pevač Pat Wind, a jednu od većih uloga ima i australski holivudski glumac grčkog porekla Costas Mandylor, koga ljubitelji filma najviše pamte po ulozi Kennya u ‘Picket Fences’ i po ulozi u franšizi ‘Saw’.

Poznata internetska baza podataka o filmovima, televizijskim programima, kućnim videozapisima i videoigrama IMDb za Vjekoslava Katušina navodi da je u pitanju hrvatski nezavisni filmski režiser, scenarist, glumac i zabavljač koji je rođen 28. oktobra 1983. godine u nemačkom Mainzu. Napisao je i producirao dugometražne trilere ‘Live Fast and Die Young’ 2007. i ‘Der Letzte Coup’ godinu dana kasnije. U glumačkim vodama okušao se u filmovima na engleskom jeziku ‘Bloodrayne: Treći Reich’ i ‘Max Schmeling’. Godine 2015. osnovao je produkcijsku firmu Dream Team Pictures kako bi financirao nove projekte. Najveći uspeh ostvario je sa dugometražnim trilerom ‘Neko umire večeras’, a 2015. godine napisao je i producirao pilot-epizodu za međunarodnu krimi seriju ‘Dead End’.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više