Novosti

Kronika

Basketom do sportske opreme

Humanitarnim turnirom "Basket za Baniju" osigurana su dva nova koša za igralište u Dvoru i paketi sportske opreme za pedesetoro djece

Large banija basket

Sudionici turnira u Dvoru

Dvije dječje košarkaške ekipe, dvanaest ekipa odraslih igrača i igračica amatera, tombola za male i velike, preko 150 ljudi na turniru, mnoštvo donatora i pokloni za gotovo 50 djece. Rezultat je to prve sportske akcije "Basket za Baniju" u organizaciji Srpskog demokratskog foruma (SDF), Akademske udruge srpske omladine Josif Runjanin i Općine Dvor, koja je održana 28. maja na sportskom terenu u Dvoru.

Prema riječima organizatora, osigurana su dva nova koša za igralište u Dvoru i paketi sportske opreme za blizu pedesetoro djece, mahom s područja Banije. Podijeljene se košarkaške i nogometne lopte, dresovi, vijače i druga sportska oprema.

"Ukoliko nam to mogućnosti dopuste, plan je da akciju nastavimo provoditi u narednim godinama i po drugim lokacijama na Baniji. Osim obnove infrastrukture, određenim regijama naše zemlje potrebna je obnova društvenog, kulturnog i sportskog života, događaji koji će ljude zbližavati i povezivati. Ideja 'Basketa za Baniju' upravo je to", navode iz SDF-a.

Sistemom igre tri na tri, na "Basketu" snage su odmjerili rekreativci iz svih krajeva Hrvatske. Organizatori govore da bi odaziv sasvim sigurno bio veći da turnir nije omela kiša zbog koje je turnir održan u dvorani Osnovne škole u Dvoru.

Pobjednička ekipa je banijska, "Najlošiji i najdeblji" s područja Gline. Drugo mjesto pripalo je ekipi "Bijelo Brdo basket", a treće su osvojili "Dva i po muškarca". Na turniru se natjecalo još devet ekipa. Komentator utakmica bio je stand-up komičar Goran Vinčić, a sudac Tomo Berić iz Šibenika.

Pozamašan je spisak donatora od kojih je najdarežljivija bila Cedevita. Sudjelovali su također Konzulat Republike Srbije u Vukovaru, općine Negoslavci, Markušica, Borovo i Jagodnjak, Udruga "Koga briga" iz Rijeke, Udruženje žena "Negoslavčanke", VSNM Općine Negoslavci, OŠ "Borovo", Lovačko društvo "Vepar" iz Velikog Poganca i niz pojedinaca.

Jedna od donacija pristigla je i od Borisa Stevanovića koji je osigurao dres Ognjena Kuzmića, centra beogradske Crvene zvezde i reprezentativca Srbije. Dres su potpisali košarkaši Zvezde koji su također podržali akciju. Dres je preko aukcije stavljen na prodaju kako bi se kupila sportska oprema za djecu i nagrade za sudionike turnira. Početna cijena bila je 700, a prodan je za 5000 kuna.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više