Novosti

Kronika

Буџeт ЗВO-a изнoси 18 милиoнa кунa

Зa нaрeдну гoдину усвojeн je буџeт у изнoсу oд прeкo 18 милиoнa кунa, a изaбрaни су нoви прeдсeдници Oдбoрa ЗВO-a. Нa чeлo Oдбoрa зa oбрaзoвaњe пoнoвo je изaбрaнa Mилицa Стojaнoвић, a културe и спoртa Нeбojшa Видoвић. Нa чeлo Oдбoрa зa људскa прaвa je изaбрaн Mилoш Рaткoвић, a Oдбoрa зa приврeду Никoлинa Гoтoвaц

Large 2. sednica skup%cf%84tine zvo

Predsedništvo ZVO-a u Vukovaru

U novoobnovljenim prostorijama Srpskog doma u Vukovaru održana je 2. redovna sednica Skupštine Zajedničkog veća opština (ZVO) na kojoj je usvojen operativni i financijski plan za sledeću godinu. Skupštini je prisustvovala većina članova delegiranih iz lokalnih samouprava koje ulaze u sastav ZVO-a, a po prvi put skupštinom je predsedavao Dejan Drakulić, predsednik ZVO-a, koji je na tu funkciju izabran krajem jula ove godine.

Na dnevnom redu sednice neke od tačaka bile su verifikacija mandata većnika Skupštine ZVO-a, Usvajanje finansijskog plana za narednu godinu, Odluka o imenovanju predsednika Odbora ZVO-a, davanje saglasnosti na Odluku o osnivanju Ustanove u kulturi Srpski dom Vukovar, prihvatanje Plana i programa rada te Finansijskog plana Ustanove u kulturi "Srpski kulturni centar".

Za narednu godinu usvojen je budžet u iznosu od preko 18 miliona kuna, a izabrani su novi predsednici Odbora ZVO-a. Na čelo Odbora za obrazovanje ponovo je izabrana Milica Stojanović, a kulture i sporta Nebojša Vidović. Na čelo Odbora za ljudska prava je izabran Miloš Ratković, a Odbora za privredu Nikolina Gotovac.

- Nekim predsednicima odbora istekao je mandat, neki su otišli iz ZVO-a i morali smo pristupiti određenim izmenama, odnosno popunili smo mesta koja su ostala upražnjena - pojasnio je Drakulić.

Na skupštini je donesena Odluka o osnivanju Ustanove Srpski dom, čiji upravni odbor čine predsednik ZVO-a Dejan Drakulić i predsednik Glavne skupštine SDSS-a Vojislav Stanimirović.

Sve odluke na skupštini ZVO usvojene su jednoglasno, a delegati koji su se javili za reč izrazili su podršku u radu, i izneli određene predloge i sugestije. Prisutnima su se obratili Vojislav Stanimirović, koji je do novog saziva bio i dugogodišnji član skupštine ZVO-a, i Dragana Jeckov, saborska zastupnica SDSS-a, i nekadašnji sekretar ZVO.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više