Novosti

Kronika

Dani albanske kulture u Karlovcu

Treći po redu Dani albanske kulture održani su u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu, nakon što su prije par tjedana u gradu otvorene prostorije županijske albanske zajednice

Sc0uge8z0k0h9ep2pe5gyw5jki0

(foto nacionalnemanjine.hr)

U Karlovcu su održani Dani albanske kulture, nakon što su prije par tjedana u gradu otvorene prostorije županijske albanske zajednice. Dani kulture, treći po redu su održani u Gradskom kazalištu Zorin dom. Organizator je bila Zajednica Albanaca Karlovačke županije, a ove godine i nedavno osnovano Vijeće albanske nacionalne manjine grada Karlovca.

- Želimo građanima Karlovca pokazati kako izgleda naša kultura, da bude bolje prihvaćena. Albanci su kategorizirani u jednu kutiju i mi želimo tu kutiju razbiti i pokazati da smo se dobro uklopili u ovo društvo i prihvatili društvene norme. Želimo pomoći građanima grada Karlovca da otvaraju poslove, mi smo poznati po našim pekarama i slastičarnama i želimo pomoći našim ugostiteljima da se istaknu - kazala je Marijeta Čolaku, predsjednica Vijeća albanske nacionalne manjine grada Karlovca.

Manifestacija je održana pod pokroviteljskom saborske zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj, Unije Albanaca Republike Hrvatske te Udruge Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu.

- Ove godine pokazujemo instrumente koji datiraju iz vremena Ilira. Danas su nam i djeca prvi put obučena u narodne nošnje i pokazat ćemo folklor iz svih krajeva gdje Albanci žive - Kosova, Albanije i Makedonije - rekao je Esad Čolaku, predsjednik krovne organizacije Albanaca u Hrvatskoj.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više