Novosti

Kronika

Delegacija HEP-a obišla Gornji Karin i lička sela

U zaseocima Karina Gornjeg, Alavanje, Drče i Lončarima, trebalo bi reelektrificirati desetak domaćinstava, dok je u Lici potrebno obnoviti četiri priključka, poručuju izu HEP-a

Predstavnici HEP Operatora distribucijskog sustava (ODS) Branko Jurišić, koordinator programa za reelektrifikaciju SIO, i Krešimir Ugarković, direktor sektora za imovinu HEP ODS-a, obišli su 21. i 22. maja Karin Gornji i zaseoke tog sela na području Obrovca, a onda i one na potezu od Gračaca do Metka. U Obrovcu su ih dočekali gradonačelnik Ante Župan i njegov zamjenik Stanko Mijić, koji ih je pratio tokom obilaska.

- U zaseocima Karina Gornjeg, Alavanje, Drče i Lončarima, trebalo bi reelektrificirati desetak domaćinstava koja su nakon rata ostala bez struje - rekao je Jurišić, dodajući da su solarni paneli koje su ranije, u okviru projekta UNDP-a, dobila neka domaćinstva u ovom i drugim povratničkim područjima, iako korisna, ipak samo palijativna rješenja.

- Na području Like trebala bi se obnoviti četiri priključka, jedan u Vučipolju, dva u Štikadi i jedan u Raduču - rekao je Jurišić i dodao da su s njima bile ekipe inženjera HEP-a iz Zadra i Gospića kako bi što prije pronašli način da se počne s ponovnim uvođenjem struje.

Delegacija HEP-a obišla je i pravoslavnu crkvu u selu Medak, koja je u ratu također ostala bez struje, kako bi se našlo načina da i ona što prije dobiju struju.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više