Novosti

Kronika

Дoбили двa рускa члaнa

Oдржaнa рeдoвнa скупштинa Бaрaњскo-рускoг друштвa приjaтeљствa: Истaкнутo je дa je удружeњe учинилo вeликe кoрaкe у зближaвaњу сa руским приjaтeљимa

1b33ow97721lh4yp5umfccdgfe6

Sa skupštine Društva 

Baranjsko-rusko društvo prijateljstva održalo je redovnu godišnju skupštinu. Svetozar Vakanjac, predsednik udruženja, je kratko izlaganje posvetio rekapitulaciji boravka u Krasnodarskoj oblasti u Ruskoj federaciji. Vakanjac je istakao da je udruženje učinilo velike korake u zbližavanju sa ruskim prijateljima o čemu svedoči, kako je rekao, i njegovo prisustvo na lokalnom festivalu na kojem se u ime udruženja obratio prisutnima.

Zaključak je da je udruženje i nakon poslednje skupštine, koja je održana početkom decembra prošle godine, unatoč svim poteškoćama vezanim za nedostatna financijska sredstva, uspelo realizovati najveći deo planiranih aktivnosti. Za razliku od predposlednje skupštine na kojoj je bilo i disonantnih tonova ova je protekla u prilično mirnoj atmosferi, i sa puno manje govornika, a jedan od njih i ovaj je put bio Nikola Opačić koji se referirao na skupštinske materijale.

Opačić je pohvalio aktivnosti udruženja, ali i upozorio na događaje koji se tiču civilnih društava u koje spada i Baranjsko-rusko društvo prijateljstva.

- Primedba bi bila da ovom društvu, pored radionica koje se održavaju u školama i drugim mestima, fali druženje članova, simpatizera i prijatelja kroz aktivnosti određenih društava kojima mi dajemo određene usluge po pitanju naših programa. Nisam primetio da se to nama sa bilo koje strane vratilo. Druga stvar, uz poziv koji smo dobili za skupštinu, dobili smo i opću uplatnicu za članarinu. Mislim da je bilo neukusno slati takve uplatnice iz razloga što u članku 7. stav 11. istog članka decidirano piše da visinu članarine donosi skupština, a to nismo učinili. Mišljenja sam i da bi konačno trebalo pokušati staviti na papir, sa jedne i druge strane, da se vidi šta je to i u kom pravcu može djelovati ovo društvo, a šta je to što možemo očekivati od Ruske federacije kada je u pitanju međunarodna saradnja neračunajući aktivnosti u Hrvatskoj - rekao je Opačić.

Na skupštini je odlučeno da članarina za 2018. godinu iznosi 50 kuna. Udruženje je pojačano i za dva nova ruska člana - Valerija Barsukova i Aleksandra Bogačova.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više