>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Druženje Srba zapadne Slavonije u Laktašima

Na tradicionalnom 22. druženju zapadnoslavonskih Srba, koje je ove godine održano u Laktašima, u Republici Srpskoj, sudjelovali su i daruvarski Srbi koji su u dva autobusa došli u BiH

Tradicionalno druženje zapadnoslavonskih Srba održano je 7. februara po 22. put u motelu ‘Jezero’ u Laktašima u Republici Srpskoj. Srbi koji su zbog ratnih zbivanja 90-ih protjerani iz svojih rodnih krajeva i razmilili se po svijetu, imali su priliku da se ponovo sretnu sa znancima, prijateljima, rođacima i kumovima koji su ostali živjeti u zapadnoj Slavonije i da se zajedno uz tradicionalnu pjesmu i kola prisjete života iz nekih boljih vremena.

Srpski aktivisti iz Daruvara organizirali su dva puna autobusa koji su išli u Laktaše. Gosti su dočekani tradicionalnim zapadnoslavonskim pjesmama, a u kulturno-umjetničkom programu predstavio se KUD ‘Slavonija’ iz Beograda, a po prvi put je nastupila i seniorska pjevačka grupa pododbora SKD-a ‘Prosvjeta’ iz Zagreba.

Na manifestaciji su bili i predsjednik VSNM-a Bjelovarsko-bilogorske županije Darko Karanović, goste je pozdravio i potpredsjednik SNV-a i predsjednik VSNM-a Požeško-slavonske županije Nikola Ivanović.

Za zabavu su bili zaduženi orkestar ‘Miroslav Vuković’ iz Gradiške i ženski vokalni sastav ‘Lira’ koji vodi Svetlana Paunesku.

1/1