Novosti

Politika

Dubrovački vijećnik smijenjen jer je na sjednicu došao s maskom s HOS-ovim grbom

Stranka Dubrovački demokratski sabor smijenila je svog gradskog vijećnika Matka Munitića, jer se na sjednici pojavio s crnom zaštitnom maskom s HOS-ovim grbom koji uključuje ustaški pozdrav 'Za dom spremni'

Dpeqg7lnu6gl2ms1ay8nygoo9a1

Matko Munitić s crnom HOS-ovom zaštitnom maskom (foto Dubrovačka televizija/You Tube)

Zanimljiva vijest stigla je prije dva dana iz Dubrovnika. Stranka Dubrovački demokratski sabor smijenila je svog gradskog vijećnika Matka Munitića, jer se na sjednici pojavio sa crnom zaštitnom maskom s HOS-ovim grbom koji uključuje ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’.

Predsjedništvo DDS-a njegov potez jednoglasno je ocijenilo neprihvatljivim i štetnim za stranku. ‘Duboko poštujući HOS i sve žrtve koje su njegovi članovi ugradili u samostalnu i slobodnu Hrvatsku, sjednice Gradskog vijeća nisu mjesto gdje treba isticati simbole i pozdrave totalitarnog i fašističkog režima NDH. DDS je stranka centra, i lijevog i desnog, i takva će ostati. Stranka će se uvijek ograditi od ekstremizma, bio lijevi ili desni, bez obzira tko ga je promovirao. Gradska vijećnica je arena političkog pluralizma, ali nije, ne može i ne smije biti mjesto za promociju nezakonitih simbola’, istaknuli su u saopćenju iz DDS-a, zamijenivši Munitića s drugim vijećnikom Perom Brborom.

Za Dubrovačku televiziju Munitić je objasnio razloge zašto je na sjednicu došao s ustaškim grbom na HOS-ovom amblemu. Kako je kazao, on je porijeklom iz Imotskog pa se našao s prijateljima od tamo koji su kao pripadnici HOS-a bili u Dubrovniku 1991. godine. Poklonili su mu masku uz riječi da sigurno neće s njom smjeti na sjednicu Gradskog vijeća. Munitić je rekao da im je kazao da će to napraviti. Prema njegovim riječima, isto to bi ponovio idućom prilikom, jer ne vidi ništa sporno u HOS-ovom grbu. Zanimljivo je da na sjednici Vijeća nikome nije zasmetala maska.

Lokalni mediji tvrde da ovo nije jedini Munitićev krimen, s obzirom da ga DORH tereti za nezakonito stjecanje novca na recepciji jednog od Maestralovih hotela. Prvookrivljen je u postupku da je kao voditelj recepcije, djelomično sam, a djelomično u dogovoru s još dvoje zaposlenika dvaju hotela koja posluju u sklopu Hotela Maestrali tijekom 2017. i 2018. godine u nakani pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi nakon naplate hotelskih usluga u informacijski sustav hotela unosio manje cijene za već ispostavljene račune. Jednostavnije rečeno, sastavljali su fiskalizirane račune s umanjenim iznosima od stvarno naplaćenih, ustvrdio je je DORH, a razliku novca je uzimao sebi. Šteta koju je Munitić počinio s dvoje zaposlenika Hotelima Mestral procijenjena je na oko 278.300 kuna.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više