>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Dvor dobio vozilo hitne pomoći

Do sada smo imali staro vozilo koje nije moglo prići svim naseljima na području općine. Novo vozilo omogućit će nam da priđemo svakoj kući, kaže načelnik Dvora Nikola Arbutina

Općina Dvor dobila je novo vozilo hitne pomoći, donaciju vlade Srbije koje će biti na velikoj pomoći stanovnicima ove općine. Vozilo je u okviru posjete Dvoru uručio predsjednik SDSS-a i predsjednik Savjeta Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, nakon čega je načelnik Nikola Arbutina predao vozilo načelniku Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije Tomislavu Fabijaniću.

- Ovo nije zadnja donacija ove vrste za ovaj kraj. Ovo je velika pomoć, a SNV će uskoro osigurati i vozilo koje će stajati na raspolaganju stanovništvu ovog kraja i za sve druge životne potrebe - izjavio je tom prilikom Pupovac.

U izjavi za Novosti datoj nakon primopredaje, Arbutina je naglasio da će stanovnicima Dvora to vozilo značiti jako puno.

- Do sada smo imali staro vozilo koje nije moglo prići svim naseljima na području općine, kako zbog toga što se radi o naseljima na većoj nadmorskoj visini, tako i zbog manje uređenih puteva koje još, kao siromašna općina, nismo uspjeli sve srediti. Novo vozilo s pogonom 4x4 može prići svakoj kući, što je bitno u zimskim uvjetima - rekao je Arbutina.

Sredstva za kupovinu osigurale su Vlada Republike Srbije u iznosu od 317.000 kuna, dok je Općina Dvor osigurala 226.000 kuna. Tehničku pomoć oko osiguravanja donacije osigurao je SNV, rekao je Arbutina i dodao da je nabavka vozila obećanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dano prilikom posjete Hrvatskoj početkom 2019. godine. Arbutina je naglasio da je po ugovoru o darovanju, s čime se složio i Zavod za hitnu medicinu koji je dao i bankarsku garanciju, vozilo na raspolaganju isključivo ispostavi Hitne pomoći u Dvoru, a tim da će po potrebi prevoziti bolesnike u bolnice u Sisku i drugim gradovima.

Tokom posjete Dvoru Pupovac je obišao i gradilište vodovoda Dvor – Kozibrod. Ukupna vrijednost radova iznosi 18.278.000 kuna, a do sada je završeno sedam kilometara glavnog i tri kilometra sekundarnog vodovoda, za što je potrošeno preko devet miliona kuna. Do završetka radova treba izgraditi još tri kilometra glavnog i dva kilometra sekundarnog cjevovoda. Općina Dvor osigurala je 920.000 kuna, dok su ostalo osigurale Hrvatske vode.

Pupovac je posjetio i Gornju Bačugu u kojoj se sredstvima iz Programa SNV-a za kapitalne investicije obnavlja zgrada Društvenog doma, a vrijednost radova je 118.000 kuna.

1/1