Novosti

Kronika

Eдукaциja o бризи зa стaриje

Eдукaциjу у Глини СНВ прoвoди у склoпу eурoпскoг прojeктa "Oд врaтa дo врaтa" с циљeм дoступнe услугe зa дoстojaнствeну трeћу дoб, a нaмиjeњeнa je jaчaњу кaпaцитeтa стручњaкa кojи рaдe сa стaриjим oсoбaмa

Large 3

Skup u Glini

U suradnji s Gradom Glinom, u Hrvatskom domu u Glini, održana je druga od tri edukacije o planiranju socijalnih usluga i potrebama starijih osoba. Edukacija se provodi u sklopu europskog projekta "Od vrata do vrata" s ciljem dostupne usluge za dostojanstvenu treću dob, a namijenjena je jačanju kapaciteta stručnjaka koji rade sa starijim osobama.

Na edukaciju se odazvalo trinaest stručnjakinja iz različitih institucija Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije – Centra za socijalnu skrb iz Gline, Karlovca, Duge Rese i Vojnića, Crvenog križa iz Siska, Gline i Gvozda te Sisačko-moslavačke županije. Edukaciji je prisustvovala i Mirjana Olujić, sisačko-moslavačka dožupanica iz reda srpske nacionalne manjine.

Sudionicama edukacije projekt je predstavila Tatjana Dragičević, voditeljica projekta i Odjela za socijalna i humanitarna pitanja SNV-a. Predavanja su održale Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, zajedno s Andrejom Ninić iz Grada Zagreba te Sandra Kasunić iz Centra za mirovne studije. Projektni partneri su Vijeća srpske nacionalne manjine Zadarske, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije, Gradovi Glina i Benkovac, kao i općina Donji Lapac.

Naredna, ujedno i zadnja edukacija, bit će održana u Korenici. Nakon toga slijede treninzi komunikacijskih vještina u Zadru, Sisku i Korenici u suradnji s akademskom zajednicom. Edukacija i projekt financirani su iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna, a u sklopu Javnog poziva "Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - faza 1".

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više