Novosti

Društvo

Trening socijalnih vještina u Šibeniku

Treninzi socijalnih vještina SNV-a dosad su održani u Zadru, Sisku, Plitvičkim Jezerima, Požegi i prije dva dana u Šibeniku na koji su se odazvali stručnjaci iz sustava socijalne skrbi, zdravstva, civilnog sektora, lokalne i regionalne samouprave koji rade s ranjivim skupinama

Large trening

Trening u Šibeniku održan je u ponedjeljak

Odjel za socijalna i humanitarna pitanja Srpskog narodnog vijeća provodi treninge socijalnih vještina i edukacije o socijalnom planiranju i organiziranju zajednice u područjima gdje žive Srbi. Cilj je da se problemi i potrebe srpske zajednice, kao i zajednica u cjelini, približe državnim i nedržavnim institucijama, da se stručnjaci međusobno umreže i pokrenu projekte koje će poboljšati uvjete života na tim područjima.

Namijenjen je stručnjacima/pomagačima iz sustava socijalne skrbi, zdravstva, civilnog sektora, lokalne i regionalne samouprave koji rade s ranjivim skupinama (stariji, žene, djeca, pripadnici nacionalnih manjina, osobe i obitelji u riziku siromaštva...).

Treninzi socijalnih vještina dosad su održani u Zadru, Sisku, Plitvičkim Jezerima, Požegi i prije dva dana u Šibeniku na koji su se odazvali stručnjaci iz centara za socijalni rad, zavoda za socijalni rad, lokalne i regionalne samouprave (Grad Šibenik, Općina Biskupija, Šibensko-kninska županija), vijeća srpske nacionalne manjine, te iz organizacija civilnog društva koje provode programe za različite ranjive grupe.

Trening su održali dr sc. Olja Družić Ljubotina, socijalna radnica i redovna profesorica na Studijskom centru Socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu i Zdenka Pantić, profesorica psihologije i sociologije, terapeutkinja i supervizorica. Organizirao ga je Odjel za socijalna i humanitarna pitanja SNV-a u suradnji sa Šibensko-kninskom županijom i županijskim Vijećem srpske nacionalne manjine u sklopu projekta „Od vrata do vrata“ – dostupne usluge za dostojanstvenu treću dob.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više