Novosti

Kronika

Eпaрхиja нa тeрeну

Српскa прaвoслaвнa црквa нa пoдручjу Гoрњeкaрлoвaчкe eпaрхиje и Kaрлoвaчкe жупaниje aктивнo сe укључилa у пoмoћ људимa у дaнимa вeликoг искушeњa тe дoстaвљa хумaнитaрнe пoшиљкe

6w1qzfeu16unmqhz8uds1s3xt0u

(foto www.eparhija-gornjokarlovacka.hr)

Srpska pravoslavna crkva na području Gornjekarlovačke eparhije i Karlovačke županije aktivno se uključila u pomoć ljudima u danima velikog iskušenja, kako stoji na internetskim stranicama Gornjekarlovačke eparhije. U trenucima kad se čitav svijet suočava sa epidemijom izazvanom korona virusom mnogim ljudima starije životne dobi zbog ograničenog kretanja ili socijalnog statusa kupovina osnovnih životnih namirnica predstavlja problem, kao što je to slučaj.

- Starajući se o vjernicima u toku prethodnih nekoliko dana posjetili smo trenutno najugroženije grupe stanovništva petrinjske parohije. Tada smo im uručili pakete jednokratne pomoći, što predstavlja tek prvi talas pomoći - kažu u Gorenjekarlovačkoj eparhiji. Kako bi izolaciju izdržali bez većih problema, humanitarne aktivnosti za ugrožene parohijane sprovodit će se do zvaničnog završetka epidemije.

Sveštenstvo pri Sabornom hramu Svetog oca Nikolaja u Karlovcu kao i Uprava manastira Presvete Bogorodice Trojereučice u Donjem Budačkom, vodit će posebnu brigu o starijim i nemoćnim parohijanima Karlovca i okoline. U toku je pružanje pomoći, a sveštenstvo poziva sve one koji su sami i nisu u mogućnosti da se u ovim teškim danima staraju o sebi, da se jave svojim nadležnim sveštenicima, stoji na internetskim stranicama Gornjekarlovačke eparhije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više