Novosti

Društvo

Фудбaлскa срeћa

Нa Зимскoм дeчjeм фудбaлскoм кaмпу у Бoрoву oкупилo сe пeдeсeтaк мaлишaнa

Large zimski kamp

Ognjen Knežević i Srđan Vasiljev

Zimski dečji fudbalski kamp "Igraj fudbal – budi srećan" održava se od 9. decembra u sportskoj dvorani Osnovne škole u Borovu. Voditelj i organizator kampa, koji se održava drugu godinu zaredom je Ognjen Knežević, koji je s kolegom započeo program.

- Zadovoljni smo odazivom dece. Imamo više od 50 prijava u tri grupe, a pravo učešća imaju i devojčice i dečaci. Kamp se održava svakog vikenda i trajaće do polovine februara 2024. godine - objašnjava voditelj Kampa. Plan je da polaznici u završnici kampa odigraju prijateljsku utakmicu s jednim renomiranim klubom, i to u svim kategorijama po selekcijama.

- Cilj je da okupimo decu i doprinesemo njihovom pravilnom razvoju, da tokom ovih zimskih dana nisu u zatvorenom prostoru nego da budu aktivni i bave se sportom – ističe Knežević. Na kampu učestvuju deca, starosti od 6 do 12 godina. Osim Kneževića, sa decom kao trener radi i Srđan Vasiljev. Oba su nosioci UEFA-ine licence, sa iskustvom u vođenju mlađih kategorija.

- Plan je da odradimo dvadesetak treninga. Polaznici kampa će kroz druženje, zabavu i igru s vršnjacima imati priliku da razvijaju motoričke sposobnosti i nauče osnove fudbalske igre – istakao je Vasiljev govoreći o koncepciji kampa. U razgovoru s decom saznali smo da im je prvenstveni cilj druženje s vršnjacima, ali i savladavanje pojedinih sportskih veština. Organizaciju kampa pozdravili su i njihovi roditelji.

- Drago mi je što moj sin učestvuje na kampu i što će nešto naučiti i napredovati. Kao važno istakao je da provede vreme u igri i druženju, da na taj način ima bolju socijalizaciju, a ne da slobodno vreme provodi ispred kompjutera, igrajući video igrice. Organizacija je dobra i dobro je što se u Borovu održava upravo jedan ovakav kamp - rekao je otac Darko, čiji sin Aleksej učestvuje na kampu. Zimski dečji fudbalski kamp u Borovu je prvi put organizovan prošle godine, kada je okupio više od 60 dece uzrasta od 6 do 14 godina.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više