Novosti

Kronika

Гимнaзиjaлци зaпjeвaли

Српскa прaвoслaвнa oпштa гимнaзиja "Kaнтaкузинa Kaтaринa Брaнкoвић" прoслaвилa je свoj дaн и слaву – Свeтoг Сaву. Свeчaнoст je пoчeлa литургиjoм у кaпeли Св. Сaвe кojoj су присуствoвaли учeници и прoфeсoри гимнaзиje

Large 2

Okupljanje učenika Srpske gimnazije

Srpska pravoslavna opšta gimnazija "Kantakuzina Katarina Branković" proslavila je svoj dan i slavu – Svetog Savu. Svečanost je počela liturgijom u kapeli Sv. Save kojoj su prisustvovali učenici i profesori gimnazije.

- Ono što je najvažnije jeste da imamo nastavu uživo. Kako je ovo treća pandemijska godina, mogu reći da smo se svi navikli na mjere koje moramo preduzimati, rekao je direktor gimnazije, protojerej stavrofor Slobodan Lalić.

- Ove školske godine je srećom bilo manje prilika za on-lajn nastavu, pa ni jednom nismo bili u takvim okolnostima da bi svi morali preći na nju. Prošlog polugodišta bilo je situacija da su neki od razreda kompletno bili u samoizolaciji nekoliko dana, kao što su bili i pojedini učenici i profesori koji su bili pozitivni na koronavirus. Ipak, sve to je je veliki izazov jer ne znamo koliko ćemo imati nastavnika i učenika na raspolaganju. Zato se u takvim prilikama trudimo da postignemo što je moguće više i fokusiramo se na nastavne aktivnosti kao najvažnije - rekao je Lalić i dodao da su u toku pripreme 14 učenika četvrtih razreda za državnu maturu. Nakon osvećenja slavskog kolača i pjevanja Himne Svetom Savi pod vodstvom profesorice muzičkog Jasmine Veldić, u atriju gimnazije izveden je prigodni kulturno-umjetnički program.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više