Novosti

Kronika

Hitna pomoć u Vojniću

Potpisan ugovor o sufinanciranju važnog zdravstvenog objekta: Ispostava će imati tim T-2, od dva medicinska tehničara, a ubuduće i liječnika

Large hitna vojni%c4%87

Vojnić će dobiti ispostavu Hitne pomoći (foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Učinjen je značajan korak na putu otvaranja ispostave hitne medicinske pomoći u centru Vojnića. Potpisani su ugovor o sufinanciranju te je započela gradnja zgrade. Ispostava će isprva imati jednu ekipu, tim T-2, što znači dva medicinska tehničara.

Vrlo je važno da ustanova profunkcionira što prije, posebno za južni dio općine Vojnić koji vodi prema graničnom prijelazu Maljevac i Velikoj Kladuši, ali i za dio državne ceste D-1 gdje je promet vrlo gust i česte su saobraćajne nesreće. Kako je najavio načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić (HDZ), za dva-tri mjeseca uslijedili bi završeni radovi i otvorena ustanova hitne pomoći. Prema popisu iz 2011. godine Općina Vojnić je imala 4.764 stanovnika u 46 naselja. Danas se, pak, procjenjuje da općina ima oko 4.200 stanovnika, a rasprostire se na 240 kvadratnih kilometara.

Na katu zgrade hitne bit će izgrađena dva stana jer je u planu da se u skoroj budućnosti zaposli liječnik, rekao je ravnatelj karlovačke hitne Perica Vucelić. Ukupna vrijednost projekta je 3,5 milijuna kuna. Karlovačka županija sudjeluje s 2,4 milijuna od čega je 2,1 milijun iz decentraliziranih sredstava i 300.000 kuna vlastitih sredstava. Općina Vojnić već je uložila 700.000 kuna u pripremu gradilišta i dokumentaciju, a projekt je prijavljen na konkurs Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Preostalih 400.000 kuna osigurat će Karlovačka županija i Općina Vojnić. Radove će izvoditi firma Espera. Njihov predstavnik je obećao da će, uvažavajući važnost ovog objekta, poštovati sve ugovorene rokove pa nastojati radove završiti i prije roka.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više