Novosti

Kronika

Излeт кaрлoвaчкoг ВСНM-a

Виjeћe српскe нaциoнaлнe мaњинe Kaрлoвцa oргaнизирaлo излeт у Гoрски кoтaр и зaпaдну Лику. Пoсjeтили су мaнaстир Гoмирje, Пaртизaнску Дрeжницу тe Дoм ЗAВНOХ-a у Oтoчцу и Meмoриjaлни цeнтaр Никoлe Teслe у Смиљaну

U subotu 19. septembra je realiziran izlet u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovca u Gorski kotar i zapadnu Liku. Put je organizirao član Vijeća Mirko Janjatović.

- Krenuli smo u 7 sati ujutro, otišli do Vrbovskog i manastira Gomirje o kojem nam je govorio otac Mihajlo. Otišli smo u Ogulin gdje nas je čekalo devet kolega iz Dubrava i Plaškog, dok je nas iz Karlovca bilo devetnaest. Preko Bjelskog smo došli u Partizansku Drežnicu gdje smo prisustvovali polaganju vijenaca poginulim partizanima i civilima na spomenik u centru mjesta. Prisustvovali smo i liturgiji u mjesnoj crkvi koju je služio paroh Miloš Orelj - kazao je Janjatović.

Iz negdašnje Partizanske Drežnice put je vodio preko Jezerana, Križpolja za Brinje i Brlog, potom za Kompolje. U Otočcu su posjetili pravoslavnu crkvu kao i Dom ZAVNOH-a. Nakon Otočca posjetili su Smiljan i Memorijalni centar Nikole Tesle.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više