Novosti

Politika

Janis Varufakis podržao platformu Možemo! za EU izbore

‘Platforma Možemo! je podržala Zeleni New Deal, a vama preporučam da ga pročitate i da ga i vi podržite. A najbolji način na koji ga možete podržati je da glasate za Možemo!. Samo zato što možete’, rekao je Varufakis

S6cpyvc8epja7vxuhijzacz5p0h

Nakon Europskih zelenih, lijevo-zelena koalicija dobila podršku i Pokreta demokracije u Europi 2025 (DIEM25) 

Janis Varufakis, bivši ministar financija Grčke i jedan od čelnika pokreta DIEM25, pozvao je birače u Hrvatskoj da svoj glas daju političkoj platformi Možemo!, a time i cijeloj koaliciji Možemo! - Nova ljevica – OraH na predstojećim izborima za Europski parlament.

‘Platforma Možemo! je podržala Zeleni New Deal, a vama preporučam da ga pročitate i da ga i vi podržite. A najbolji način na koji ga možete podržati je da glasate za Možemo!. Samo zato što možete’ - istaknuo je Varufakis. Njegov video podrške možete pogledati ovdje.

Time je nakon Europskih zelenih, lijevo-zelena koalicija dobila podršku i Pokreta demokracije u Europi 2025 (DIEM25) koji, uz Varufakisa, predvode hrvatski filozof Srećko Horvat, filozof Noam Chomsky, muzičar Brian Eno i drugi. DiEM25 izlazi na EU izbore s partnerima pod nazivom ‘Europsko proljeće’ u sedam država (Grčka, Njemačka, Danska, Poljska, Španjolska, Francuska i Portugal).

- Zahvaljujemo Janisu i Europskom proljeću na podršci. Hrvatska treba zeleni New Deal kao što ga treba i cijela Europa. Treba nam ambiciozni plan državnih investicija koji će transformirati našu ekonomiju prema 100% obnovljivim izvorima energije, a u isto vrijeme stvoriti održiva i sigurna radna mjesta te zaustaviti mjere štednje, kazao je Tomašević.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više