Novosti

Politika

Keleminec i A-HSP ustašovali ispred Srpskog narodnog vijeća

Tridesetak ekstremnih desničara iz Autonomne hrvatske stranke prava na čelu s Draženom Kelemincem u centru su Zagreba raspirivali netrpeljivost prema Srbima i njihovim političkim predstavnicima. Ante Vuković iz Sinja poručio je da "1995. posao nije odrađen do kraja". Ekstremisti se nadaju medijskoj pažnji

Filoustaška Autohtona hrvatska stranka prava (A-HSP) provela je zadnje sate izborne kampanje ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu. Dražen Keleminec, predsjednik ove marginalne stranke, opet je okupio tridesetak pristaša među kojima je bilo nekoliko adolescenata. Otvoreno je rekao da želi medijsku pažnju koju u dva tjedna izborne kampanje A-HSP nije uspio dobiti. Prije tri godine na istom mjestu, dva puta u razmaku od deset dana, zapalio je naslovnice tjednika Novosti.

Keleminec je ovog puta kazao da kampanju želi završiti ispred 'sjedišta Milorada Pupovca' te najaviti početak kampanje protiv Srba, Dana Ustanka 1941.

- Jedanaestu godinu odlazimo na prosvjed u Srb i ići ćemo sve dok hrvatska vlast bude dozvoljavala četničke derneke. Oni im plaćaju 100.000 kuna. Mi smo zbog toga progonjeni, imamo kaznenu prijavu za širenje rasne, vjerske i etničke mržnje, a upravo bi druga strana trebala biti optužena za to. Oni koji su palili i ubijali po Hrvatskoj imaju milijune. Peru mozak Hrvatima. A-HSP nije u medijima ali se borimo i borit ćemo se, mi ćemo pobijediti, neće sotona. Pobijedit ćemo zajedno s Katoličkom crkvom – uzvikivao je Keleminec dodajući da Srbi imaju veća prava od Hrvata, a da zastupnik Srba Milorad Pupovac obnaša dužnost predsjednika, premijera i ministra financija.

Keleminec se obrušio i na Domovinski pokret Miroslava Škore, rekavši da je on 'obični dezerter koji je pobjegao u Ameriku da bi pjevao po četničkim klubovima.'

Ova stranka izlazi na izbore na listi pod rednim brojem 1 u svim izbornim jedinicama. Nositelj liste u devetoj izbornoj jedini, Ante Vuković iz Sinja, rekao je da 'posao 1995. nije odrađen do kraja', ali da će njegova stranka tražiti da se legalnim putem procesuiraju svi koji su se borili protiv Hrvatske.

Također je najavio da će A-HSP zaštititi ustaški pozdrav 'Za dom spremni', a da oni koji imaju nešto protiv toga – 'slobodno mogu iz Hrvatske'. Na kraju skupa okupljene je pozdravio sa 'Za dom i domovinu spremni!'

Istim pozdravom Dražem Keleminec je odjavio prosvjed koji je osiguravala policija. Prosvjednici su napustili Gajevu uz pjesmu Marka Perkovića Thompsona 'Zapalit ću Krajinu do Knina'.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više