Novosti

Politika

Kako je biti Keleminec u Hrvatskoj?

U svom novom huškačkom istupu predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec prozvao je SDSS i Milorada Pupovca da proganjaju i maltretiraju Hrvate

Pred šačicom okupljenih, uključujući i stranački vrh predvođen Draženom Kelemincem, filoustaška Autohtona – Hrvatska stranka prava (A-HSP) u subotu je održala još jedan huškački skup pred sjedištem Srpskog narodnog vijeća i redakcijom Novosti u centru Zagreba.

Keleminec je ovaj put povod za iskazivanje mržnje pronašao u predstojećim izborima za Europski parlament, posebno se obrušivši na Milorada Pupovca i plakate SDSS-a s pitanjem ‘Znate li kako je bit Србин u Hrvatskoj?’.

Nazvavši SDSS strankom ratnog zločinca Gorana Hadžića, kazao je da je Hrvatska ‘jedina država u kojoj se manjinske stranke mogu kandidirati u Sabor i Europski parlament koristeći izbore za slanje provokativnih poruka’.

- Znate li tko je ministar financija? Milorad Pupovac! Znate li tko je predsjednik Vlade? Milorad Pupovac! Znate li tko je predsjednik države? Milorad Pupovac! Sve je Milorad Pupovac! Ako on kaže da nekoga treba maltretirati i zatvoriti, tako se to i napravi – kazao je Keleminec, pozvavši državne institucije da reagiraju protiv Pupovca koji ‘nekažnjeno krade i pljačka po Hrvatskoj i naziva Hrvate genocidnim narodom’.

- Da mi ovdje imamo jugoslavenski barjak s petokrakom zvijezdom, sve bi bilo u redu, ali da imamo HOS-ov barjak s pozdravom ‘Za dom spremni’ dobili bi prijavu. To je zato jer udbaši vladaju Hrvatskom. Do zadnje kapi krvi borit ćemo protiv njih i pobijediti. Ne, Milorade, nećeš pobijediti. Nećeš preko svojih Novosti pozivati na paljenje Hrvatske usred turističke sezone. Hrvatska vlast te štiti, ali nećeš. Kažeš da ćeš s traktorom u Bruxelles. Možeš ti s traktorom samo u Srbiju svom Vučiću i Šešelju – još jednom je zaprijetio Keleminec.

Sve se to, kaže on, smišljeno i planirano radi da Hrvatske više ne bude.

- Ali Milorade Pupovče, e tu si se zajebao. Neće ti uspjeti velikosrpska, četnička i jugoslavenska politika. Branili smo i branit ćemo Hrvatsku – poručio je.

Na skupu, koji je održan pod jakim policijskim osiguranjem, bilo je i HOS-ovih zastava, ali aktivisti A-HSP-a ovaj put nisu palili primjerke tjednika Novosti, čiji je izdavač SNV.

Podsjetimo, policija je Keleminca već kazneno prijavila zbog poticanja na nasilje i mržnju jer u tri navrata tokom 2017. i 2018. javno spalio primjerke Novosti. Predsjednik A-HSP-a vlasnik je i presude kojom ga je Visoki prekršajni sud u ožujku ove godine osudio zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’ ispred sjedišta SDP-a.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više