>

novosti logo

Keleminec spalio Novosti i prijetio Pupovcu i Plenkoviću

Oni žare i pale preko medija, oni potiču da lijepa naša lijepo gori. U svakoj demokratskoj državi za ovo bi bili progonjeni, a oni koji nisu državljani bili bi protjerani, kazao je Keleminec trenutak prije nego što će zapaliti primjerak tjednika Novosti

Na proustaškom prosvjedu održanom u 11 sati u centru Zagreba, ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) i redakcije tjednika Novosti, predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec zapalio je primjerak tjednika Novosti (vidi fotogaleriju), što je okupljenih dvadesetak prosvjednika pratilo uz odobravanje, pozdravljajući i salve uvreda i prijetnji koje je Keleminec izrekao u svojem govoru.

‘Ako vi skinete ploču, mi ćemo skinuti sve četničke ploče i četnički spomenik u Srbu. Zapamtite to, Milorade Pupovcu!’ urlao je Keleminec i dodao da Andreja Plenkovića ‘treba biti sram ako ukloni ploču’.

Keleminec je prijetio Plenkoviću da se ne igra sa šibicama i da ne skida ploču HOS-a, a njegove poruke bile su svako toliko presijecane uzvikivanjem ustaškog pozdrava, ali u prilagođenoj verziji, kako bi Keleminec izbjegao privođenje koje mu se dogodilo kada je u prosincu prošle godine na istom mjestu uzvikivao ‘Za dom spremni’.

Ovog puta Keleminec je u megafon drečao: ‘Za domovinu!’ a okupljene pristaše odgovarale su sa: ‘Spremni!’

‘Za domovinu spremni! Ajde Milorade, sad nas uhiti’, nastavljao je vikati Keleminec i dodao da su ‘tisuće mladih za dom i za domovinu spremni’.

Kazao je da je pozdrav ‘Za dom spremni’ njihov ponos i da će zabrana tog pozdrava ojačati njihove redove.

‘Za domovinu spremni! Ajde Milorade, sad nas uhiti’, nastavljao je vikati Keleminec i dodao da su ‘tisuće mladih za dom i za domovinu spremni’.

‘Smeta im naš pozdrav ‘Za dom spremni’ s kojim su mnogi dali živote za Hrvatsku, s kojim smo išli braniti Hrvatsku i s kojim smo bili spremni dati živote. Nazivaju nas ustašama isto kao što su nas nazivali ustašama i 1990. godine. Sav hrvatski narod je bio označen kao ustaše. Danas Milorad Pupovac dobiva milione kuna iz državnog proračuna i s tim novcima ide po svijetu i tvrdi da je Hrvatska genocidna, fašistička i ustaška država i da se protiv takve države treba boriti’, govorio je Keleminec, prozivajući SNV da dobiva 3,2 milijuna kuna iz proračuna za tjednik Novosti.

‘Pali se Hrvatska usred turističke sezone. Ne bi li zato DORH trebao imati posla? Oni žare i pale preko medija, oni potiču da lijepa naša lijepo gori. U svakoj demokratskoj državi za ovo bi bili progonjeni, a oni koji nisu državljani bili bi protjerani iz te države’, kazao je Keleminec trenutak prije nego što će zapaliti primjerak tjednika Novosti, a nakon toga se okrenuo prijetnjama predsjedniku HDZ-a i Vlade Andreju Plenkoviću, navodeći da će zabranom pozdrava ‘Za dom spremni’ uvesti diktaturu i ukinuti demokratski sustav.

‘Neka se ne igra Plenković šibicama i domoljubljem i neka se ne igra Hrvatima, neka ne skida ploču s oznakom ‘Za dom spremni’ jer ljudi koji su na toj ploči su s tom oznakom branili hrvatski Jasenovac od onih koje vi danas štitite. I kad kažete da ćete skinuti ploču pljujete po braniteljima. Sram vas bilo, Plenkoviću! (…) Ako vi skinete ploču ‘Za dom spremni’ mi ćemo skinuti sve ploče u Hrvatskoj, a skinut ćemo i četnički spomenik u Srbu’, poručio je Keleminec, dodajući da je spreman i na uhićenja nakon ovog skupa jer je ‘povrijedio osjećaje i srpske Novosti’.

Prosvjed motiviran najavom da će ustaška krilatica uklesana u spomen ploču poginulim pripadnicima HOS-a uskoro biti uklonjena iz centra Jasenovca, ovog puta nije se ni približio brojci od 150 pobornika propale zločinačke ustaške ideologije, koliko ih je Keleminec okupio u prosincu prošle godine, nakon što su Novosti upoznale javnost s činjenicom da je usred Jasenovca postavljena ploča s ustaškim pozdravom.

1/3